Jeroen Poesen, de basiscommandant van Kleine Brogel, verlaat het leger en wordt CEO bij TRIXXO.
Volledig scherm
Jeroen Poesen, de basiscommandant van Kleine Brogel, verlaat het leger en wordt CEO bij TRIXXO. © BART ROSSELLE

Nieuwe commandant voor de vliegbasis Kleine-Brogel: Kolonel vlieger Vanheste neemt de leiding van de 10de Tactische Wing

Kleine-BrogelOp de vliegbasis in Kleine-Brogel vindt op 24 september de bevelsoverdracht plaats tussen de vertrekkende korpscommandant, kolonel vlieger Jeroen ‘Poeske’ Poesen, en de aantredende korpscommandant, kolonel vlieger Koen ‘Kuntu’ Vanheste. Die laatste wordt de nieuwe bevelhebber van de 10de Tactische Wing van de Belgische Luchtmacht.

 1. Marco Goossens, amper vijf weken burgemeester en al afgeschilderd als ‘wolvenhater’: “Nee, wij zijn niet anti-wolf, maar een omheind reservaat moet toch kunnen?”
  PREMIUM
  Oudsbergen

  Marco Goossens, amper vijf weken burgemees­ter en al afgeschil­derd als ‘wolvenha­ter’: “Nee, wij zijn niet an­ti-wolf, maar een omheind reservaat moet toch kunnen?”

  Een roedel wolven die eens goed te keer gaat in Oudsbergen: meer was er niet nodig om de wereld kennis te laten maken met burgemeester Marco Goossens (CD&V). De opvolger van Lode Ceyssens staat amper vijf weken aan het roer en werd letterlijk voor de leeuwen - ja, wolven - gegooid. Eén Grote Bozen Wolvenfakkeltocht later kreeg hij termen als ‘probleemburgemeester’ en ‘wolvenhater’ naar het hoofd geslingerd, maar de arbeiderszoon laat zich niet uit het lood slaan. “Wij in Oudsbergen anti-wolf? We hebben nochtans 2,5 jaar perfect samengeleefd.”
 2. Nieuw woonproject tussen ziekenhuis en dorpscentrum: “Openbare buitenplaats is een mooie troef”
  PREMIUM
  Overpelt

  Nieuw woonpro­ject tussen ziekenhuis en dorpscen­trum: “Openbare buiten­plaats is een mooie troef”

  Een woonproject tussen het ziekenhuis en het dorpscentrum, het klinkt voor veel (oudere) mensen als muziek in de oren. Daarom ook dat er bij aanvang van de verkoop van woonproject ‘Agter de Heuf’ al 40% van de appartementen zijn verkocht. “Agter de Heuf heeft bovendien de ambitie om op de gelijkvloerse verdieping een heuse zorgboulevard te verwezenlijken”, zegt projectmanager Bert Govaerts van bouwheer Aura.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.