Jos Haex ligt in een coma.
Volledig scherm
Jos Haex ligt in een coma. © RV

Man (73) uit Peer in coma geslagen, Afghaanse asielzoeker met psychiatrisch verleden aangehouden

De 73-jarige Jos Haex uit Peer is maandagnamiddag bewusteloos aangetroffen op 100 meter van zijn wagen nadat hij een wandeling was gaan maken. Vlak bij hem zat een verwarde Afghaanse asielzoeker die in het centrum van Helchteren verblijft. De man is opgepakt, maar kan moeilijk verhoord worden. Speurders zitten momenteel met veel vraagtekens.

 1. 375.000 euro voor werken bij Vrije Basisschool Den Heuvel

  375.000 euro voor werken bij Vrije Basis­school Den Heuvel

  Vrije Basisschool Den Heuvel in Lommel krijgt een som van 375.000 euro van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) voor de uitvoer van werken aan het aangekochte Chiroheem. In totaal investeert Vlaanderen 1,7 miljoen euro in 15 scholenbouwprojecten in Limburg. “Het schooljaar is ondertussen enkele weken ver”, zegt Weyts. “De klaslokalen krijgen elke dag weer leergierige leerlingen en ambitieuze leerkrachten over de vloer. Het is belangrijk dat zij in een veilige en comfortabele schoolinfrastructuur les kunnen krijgen en geven. We blijven inzetten op de vernieuwing en de modernisering van het onderwijspatrimonium. Deze investeringen zijn van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken.” Ook de Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs - Eymardschool krijgt een subsidie van ruim 3.000 euro voor kleine herstellingswerken.
 1. Geheelonthouder krijgt vrijspraak na positieve cocaïnetest: “Leg maar eens uit aan je omgeving dat je positief testte, terwijl je onschuldig bent”
  Hasselt

  Geheelont­hou­der krijgt vrijspraak na positieve cocaïne­test: “Leg maar eens uit aan je omgeving dat je positief testte, terwijl je onschuldig bent”

  Hasselaar Fabio Nijssen (46) is bijna een jaar na een positieve cocaïnetest vrijgesproken door de politierechtbank. Vorig jaar werd hij in november door de politie aan de kant gezet en tot zijn eigen grote verbazing testte hij positief op cocaïne. “Terwijl ik nooit drink of drugs gebruik”, zucht hij. “Ik wil graag het debat over zulke testen aangaan met de bevoegde ministers.”