Steven, de neef van Jürgen Conings.
Volledig scherm
PREMIUM
Steven, de neef van Jürgen Conings. © Karolien Coenen

“Ma en pa zouden dit niet gewild hebben”: neef van Jürgen Conings doet oproep

Peer“We weten hoe zwaar je het had met het overlijden van ma en pa, maar denk ook aan je eigen kinderen.” De gezochte terreurverdachte Jürgen Conings verloor beide ouders als jonge twintiger en is enig kind. Zijn mama overleed in 2003 toen hij als militair op missie was in Afghanistan. Neef Steven doet nu een oproep om hem op andere gedachten te brengen.

 1. Elke ‘jubileumdeelnemer’ van BoslandTrail krijgt eigen boom in unieke dreef: “De beleving wordt zo nog versterkt!”
  Hechtel-Eksel / Lommel / Peer / Pelt

  Elke ‘jubileum­deel­ne­mer’ van Bosland­Trail krijgt eigen boom in unieke dreef: “De beleving wordt zo nog versterkt!”

  BoslandTrail bestaat in 2022 vijf jaar en dat wordt met vijf unieke initiatieven in de verf gezet. Als laatste initiatief maakt de organisatie nu bekend dat voor elke jubileumdeelnemer een boom langs de nieuwe BoslandTraildreef wordt geplant. “De gemeente voorziet hier straatnaamborden en een bank”, verduidelijkt de Peltse schepen Leen Gielen (CD&V).
 2. Crowdfunding rond muziektheater met Peltse kunstenaar
  Pelt

  Crowdfun­ding rond muziekthea­ter met Peltse kunstenaar

  De Peltse kunstenaar en filosofe Merel Thijs werkt met makerscollectief Sine Solem aan een nieuw muziektheater. ‘Ontrafelde verbinding’ gaat in première op 17 en 18 september tijdens het kunstenfestival Musica Sacre in Maastricht. Dit muziektheater is een poëtische voorstelling die ontstaan is nadat de jonge vrouwen via klank, beeld en woord onderzoek deden naar de ‘vlucht inwaarts’: een mogelijkheid om rust en verbinding te vinden in zichzelf midden in de vlucht van het leven. Thijs zorgt voor het decor, de tekst en de regie. Om de voorstelling alle kansen te geven, werd een crowdfunding opgestart. Men hoopt in totaal 5.200 euro op te halen. Inmiddels zamelden acht donateurs al meer dan 800 euro in. Voor elke donatie wordt een mooie tegenprestatie voorzien.