Ludo trok voor het boek met drie kinderen naar de luchtmachtbasis.
Volledig scherm
Ludo trok voor het boek met drie kinderen naar de luchtmachtbasis. © RV

Kleine-Brogel opnieuw decor in roman van Ludo Driesen: “Luchtmachtbasis hecht veel belang aan het boek”

Kleine-BrogelTwee jaar geleden schreef de Peltse auteur Ludo Driesen (66) zijn debuutroman ‘Het Kraaiennest’. Dat verhaal speelde zich af in Kleine-Brogel en was een ode aan zijn geboortedorp. Een jaar later bracht hij het vervolg ‘Kinderspel’ uit, een verhaal over de schilderijen van Bruegel. Ook in zijn derde roman, ‘De Bomaanslag’, wordt Kleine-Brogel als decor gebruikt.

 1. “Amateurpiloot bromt en vliegt vaak zonder planning”: Limburgs Landschap wil drones weg uit natuurgebieden
  Limburg

  “Amateurpi­loot bromt en vliegt vaak zonder planning”: Limburgs Landschap wil drones weg uit natuurge­bie­den

  De drone is bijzonder populair en dat levert zeker in Limburg veel bijzondere video’s of panoramische foto’s op van prachtige natuurgebieden en landschappen. Maar bij Limburgs Landschap spreken ze over een ernstige verstoring van de natuur en willen ze daar een einde aan maken. “Vuurwerk is één keer per jaar storend, maar drones zijn dat het ganse jaar door", zegt Dirk Ottenburghs van Limburgs Landschap. Er zijn echter wel bepaalde uitzonderingen.
 2. Aalstenaar krijgt 5 jaar stadionverbod na wangedrag in Hasselt
  Hasselt / Aalst

  Aalstenaar krijgt 5 jaar stadionver­bod na wangedrag in Hasselt

  Wanneer het over supportersgeweld in het voetbal gaat, denkt u wellicht meteen aan de fans van Standard die tennisballen op het veld van Mechelen gooiden, of de Beerschot-fan die in de Antwerpse derby een vuurpijl in het uitvak gooide, maar ook in de lagere regionen van het voetbal is er wel degelijk supportersgeweld. En de daders worden er wel degelijk gestraft. Zo werd een 29-jarige man uit Aalst dinsdag door de correctionele rechtbank van Hasselt veroordeeld tot een stadionverbod van vijf jaar.