Koning Filip op bezoek bij de luchtmachtbasis Kleine-Brogel.
Volledig scherm
Koning Filip op bezoek bij de luchtmachtbasis Kleine-Brogel. © BELGA

IN BEELD. Koning Filip brengt bezoekje aan luchtmachtbasis Kleine-Brogel

Vandaag bracht koning Filip een bezoek aan de luchtmachtbasis van Kleine-Brogel. Voor de koning was het een terugkeer naar zijn oude liefde. Tussen 1978 en 1981 volgde hij namelijk onderwijs aan de Koninklijke Militaire School in Brussel en kreeg hij een passie voor de luchtvaart. 

 1. Hogeschool PXL lanceert nieuwe Digital Business School
  Hasselt

  Hogeschool PXL lanceert nieuwe Digital Business School

  De Hogeschool PXL lanceert ‘Digital Business School’, een nieuw initiatief waarin de expertise van de departementen PXL-Research, PXL-Digital en PXL-Business in het kader van het programma ‘Levenslang Leren’ samengebundeld worden. “In diverse domeinen zullen we vijf verschillende ‘business architecten’ opleiden die vanuit hun domein via technologie structuren uittekenen en initiatieven nemen”, aldus Francis Vos, departementshoofd PXL-Business.
 2. Vier nieuwe welpen breiden wolvenroedel uit naar negen: “We hebben één gps-halsband die we kunnen gebruiken”
  PREMIUM
  Houthalen-Helchteren

  Vier nieuwe welpen breiden wolvenroe­del uit naar negen: “We hebben één g­ps-hals­band die we kunnen gebruiken”

  De wolvenpopulatie stond op uitbreiden en wolvin Noëlla was met zekerheid bevallen voor de zomer. Het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO) geeft nu beelden vrij van minstens vier jonge welpen, wat de roedel nu op negen wolven brengt. Nieuwe welpen biedt een nieuwe kans om ze een zender om te doen voor onderzoek. “We hebben een gps-zender, maar die gebruiken we alleen in één bepaald scenario”, zegt Jan Gouwy van het INBO.