Actievoerders aan de luchtmachtbasis Kleine Brogel
Volledig scherm
Actievoerders aan de luchtmachtbasis Kleine Brogel © BELGA

Honderdtal actievoerders willen kernwapens weg uit Kleine Brogel

Een kleine honderd antikernwapenactivisten hebben zondagnamiddag aan de luchtmachtbasis Kleine Brogel actiegevoerd tegen de daar aanwezige kernwapens en de geplande vervanging ervan door een twintigtal B61-kernbommen.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Biostatisticus Geert Molenberghs plaatst situatie in Oudsbergen in perspectief: “Incidentie ligt elders nog veel hoger, men kan er een voorbeeld nemen aan de voorzichtigheid”
  Oudsbergen

  Biostatis­ti­cus Geert Molen­berghs plaatst situatie in Oudsbergen in perspec­tief: “Incidentie ligt elders nog veel hoger, men kan er een voorbeeld nemen aan de voorzich­tig­heid”

  In Oudsbergen wordt vanaf vandaag gevraagd om de sociale contacten te beperken en opnieuw zoveel mogelijk het mondmasker te dragen. Dat kwam er nadat er ruim 100 positieve gevallen waren op twee weken tijd. Biostatisticus Geert Molenberghs geeft een pluim voor de snelle reactie van het gemeentebestuur, maar plaatst de situatie ook in perspectief: “De cijfers stijgen overal, zelfs in Limburg ligt de incidentie elders hoger.”
 3. Kleine-Brogel opnieuw decor in roman van Ludo Driesen: “Luchtmachtbasis hecht veel belang aan het boek”
  Kleine-Brogel

  Klei­ne-Bro­gel opnieuw decor in roman van Ludo Driesen: “Lucht­macht­ba­sis hecht veel belang aan het boek”

  Twee jaar geleden schreef de Peltse auteur Ludo Driesen (66) zijn debuutroman ‘Het Kraaiennest’. Dat verhaal speelde zich af in Kleine-Brogel en was een ode aan zijn geboortedorp. Een jaar later bracht hij het vervolg ‘Kinderspel’ uit, een verhaal over de schilderijen van Bruegel. Ook in zijn derde roman, ‘De Bomaanslag’, wordt Kleine-Brogel als decor gebruikt.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Oudsbergen heeft hoogste incidentie van Limburg
  Oudsbergen / Hoeselt

  Oudsbergen heeft hoogste incidentie van Limburg

  Biostatisticus Geert Molenberghs plaatste gisteren de situatie in Oudsbergen nog in perspectief, maar vandaag is de gemeente ook die met de hoogste incidentie in Limburg. Volgens de officiële cijfers van Sciensano bedraagt de incidentie in Oudsbergen nu 561, wat net iets meer is dan de 554 in Hoeselt. Nog volgens die officiële cijfers gaat het om 132 besmettingen op twee weken tijd, al is inmiddels al gebleken dat er lokaal nog veel hogere cijfers circuleren. Ook Lanaken (363) en Halen (342) komen stilaan in de probleemzone. In Zonhoven ligt de incidentie slechts op 94, daar woedt corona dus allerminst.