De cover van de single.
Volledig scherm
De cover van de single. © RV

Gitarist verwerkt stadshymne in nieuwe single

PEERDe jonge gitarist Cedric Honings (19) uit Peer brengt zijn single 'Song of Hope' uit. Daarin is een deeltje van de stadssymfonie verwerkt. "De partituren zullen gebruikt worden door leerlingen muziek", vertelt Honings.

 1. Geen uitzondering meer op vuurwerkverbod tijdens oudejaarsnacht
  Bree

  Geen uitzonde­ring meer op vuurwerk­ver­bod tijdens oudejaars­nacht

  Voortaan geldt er in Bree geen uitzondering meer op het vuurwerkverbod tijdens oudejaarsnacht. Dat liet burgemeester Liesbeth Van der Auwera (CD&V) verstaan. “Bij vuurwerk kan je (levensgevaarlijk) gewond geraken, dieren raken van slag en onze zorghelden zijn elders nodig dan bij problemen rond het gebruik van vuurwerk. Elk jaar is er trouwens overlast door onder meer het lawaai en de achtergelaten troep. Wie nog vuurwerk afsteekt, riskeert een boete. Ook zonder vuurwerk bezorgen we 2022 een knallende start.”
 2. RESTOTIP. Bleu by Aytems: “De takeaway van grote broer Blanc sloeg zo aan dat we Bleu gestart zijn”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  RESTOTIP. Bleu by Aytems: “De takeaway van grote broer Blanc sloeg zo aan dat we Bleu gestart zijn”

  Stoofvlees met frietjes en paling typisch Vlaamse kost? Alleszins niet bij Bleu in Sint-Truiden, waar je streetfood met een Ottomaanse twist deelt met je tafel bij een werelds glaasje wijn. Chef Ayt Ems, die in januari 2020 het verfijnde restaurant ‘Blanc' opende in Sint-Truiden, toverde corona om in iets positiefs en opende enkele weken geleden het kleine broertje ‘Bleu’. Wij gingen met plezier een kijkje nemen. Lees meer restotips uit Limburg in ons dossier.