Cedric in actie.
Volledig scherm
Cedric in actie. © Foto Marc Faes

Gitarist Cedric Honings (18) brengt eerste CD uit

PEERCedric Honings, nog maar pas achttien jaar geworden, heeft zijn eerste CD uitgebracht. De jonge Perenaar nam 'Tiny Wooden Gods' op in Londen bij de Australische componist Roland Chadwick. "De CD is de ideale promotie voor mijn werk en een stap in de goede richting in mijn muziekcarrière", vertelt Cedric.

 1. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 2. 7-jarige Elise wint fotowedstrijd Hasselts stadsarchief naar aanleiding van één jaar corona
  Hasselt

  7-jarige Elise wint fotowed­strijd Hasselts stadsar­chief naar aanleiding van één jaar corona

  Eind april 2020 deed het Hasselts stadsarchief een oproep aan de Hasselaren om mee te bouwen aan een ‘corona-archief’ om de uitzonderlijke tijden te documenteren. Daar voegde de stad een fotowedstrijd aan toe inclusief jury, en intussen de bekendmaking van de winnaar: de zevenjarige Elise Ghekiere, op de foto terwijl ze thuisonderwijs volgt. “Deze foto zal voor heel wat Hasselaren herkenbaar zijn.”
 1. Nieuwbakken trainer Patrick Monnissen wil met Park Houthalen bovenin meedraaien: “Zowel spelers als staf zijn gemotiveerd om te slagen”
  Voetbal Tweede provinciale

  Nieuwbak­ken trainer Patrick Monnissen wil met Park Houthalen bovenin meedraaien: “Zowel spelers als staf zijn gemoti­veerd om te slagen”

  Patrick Monnissen is de nieuwe hoofdtrainer van Park Houthalen. Hij volgt Ronny Achten op die zijn trainersplunje aan de haak hing. Monnissen was vorig seizoen trainer bij het Nederlandse RKVV Willem 1 in Maastricht. “Aan de gesprekken met Park Houthalen hield ik meteen een goed gevoel over en we zaten snel op dezelfde golflengte”, zegt de Dilsenaar.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt