De nabestaanden van Lena, met als derde van links Gerard Vandersanden.
Volledig scherm
PREMIUM
De nabestaanden van Lena, met als derde van links Gerard Vandersanden. © Photo News

Gerard (77) oog in oog met de homejackers die dood van vrouw Lena veroorzaakten: “Ze bleef dat beeld van die overval maar voor zich zien”

Op 23 december 2017, de dag voor kerstavond, kreeg de familie Vandersanden uit Kleine-Brogel het bezoek van twee gemaskerde overvallers. Gerard (op dat moment 74 jaar) werd neergeslagen met een knuppel, zijn vrouw Lena (75) werd bedreigd met een bijl. Uiteindelijk kon Gerard het duo verjagen met zijn karabijn, maar de echte klap volgde pas twee maanden later: Lena overleed na een lange lijdensweg. “Ze bleef dat beeld van die overvallers voor haar zien”, vertelden haar kinderen Rudi en Carina in de rechtbank.

 1. Lommelse dj brengt met eigen livestream zijn wereld naar de fans
  Lommel

  Lommelse dj brengt met eigen livestream zijn wereld naar de fans

  De Lommelse dj Frank Van Hout, beter bekend als Frank Clarck, zal binnenkort wekelijks zijn eigen livestream brengen. “Dat doe ik vanuit mijn studio Maxxline. In ‘Frank Clarcks World’ ga ik in samenwerking met een grote muziekwinkel nieuwe producten bespreken voor dj’s, praat ik met producers, zijn er interviews met collega’s en ga ik live remixen maken en workshops geven. Alles wordt gefilmd met een professionele camera-uitrusting. Met Media Online start ik nu ook als bedrijf dat professionele bedrijfsfilms maakt, reportages, eigen videoclips, reclamespots en livestreams van evenementen. Je kan wekelijks mijn livestream bekijken op mijn fanpagina op Facebook, op mijn YouTube-kanaal, via Twitch en ook binnenkort via mijn website www.frankclarck.be.”
 2. Minister van Gezin Wouter Beke (CD&V) brengt bezoek aan Peltse kinderopvang

  Minister van Gezin Wouter Beke (CD&V) brengt bezoek aan Peltse kinderop­vang

  Dinsdagochtend om 7.30 uur bracht Vlaams minister van Gezin Wouter Beke een bezoek aan de buitenschoolse kinderopvang van de gemeente Pelt. De minister wil in het kader van de Week van de Kinderbegeleider de kinderbegeleiders bedanken voor de vele inspanningen en hen tegelijkertijd een hart onder de riem steken. Dankzij hun buitengewone inzet tijdens de coronacrisis konden ouders hun job blijven uitoefenen. Opvanginitiatieven zoals de buitenschoolse kinderopvang van Pelt hebben naast een sociale en pedagogische functie dus ook een grote economische waarde.
 1. Snelle stijging aantal coronabesmettingen in Sint-Huibrechts-Lille: Basisschool Helibel met onmiddellijke ingang gesloten tot 8 november
  Sint-Huibrechts-Lille

  Snelle stijging aantal coronabe­smet­tin­gen in Sint-Huibrechts-Lil­le: Basis­school Helibel met onmiddel­lij­ke ingang gesloten tot 8 november

  Basisschool Helibel in Sint-Huibrechts-Lille wordt met onmiddellijke ingang gesloten tot en met 8 november. De oorzaak is het snel stijgende aantal coronabesmettingen de afgelopen dagen. “De lessen voor het eerste en tweede leerjaar werden alvast opgeschort en enkele leerkrachten gingen in quarantaine. In de school zitten veel broertjes en zusjes, die thuis het virus aan elkaar kunnen doorgeven en het zo in andere klassen binnenbrengen”, zegt burgemeester van Pelt Frank Smeets (CD&V).