De nabestaanden van Lena, met als derde van links Gerard Vandersanden.
Volledig scherm
PREMIUM
De nabestaanden van Lena, met als derde van links Gerard Vandersanden. © Photo News

Gerard (77) oog in oog met de homejackers die dood van vrouw Lena veroorzaakten: “Ze bleef dat beeld van die overval maar voor zich zien”

Op 23 december 2017, de dag voor kerstavond, kreeg de familie Vandersanden uit Kleine-Brogel het bezoek van twee gemaskerde overvallers. Gerard (op dat moment 74 jaar) werd neergeslagen met een knuppel, zijn vrouw Lena (75) werd bedreigd met een bijl. Uiteindelijk kon Gerard het duo verjagen met zijn karabijn, maar de echte klap volgde pas twee maanden later: Lena overleed na een lange lijdensweg. “Ze bleef dat beeld van die overvallers voor haar zien”, vertelden haar kinderen Rudi en Carina in de rechtbank.

 1. Peer krijgt nieuw fietspad en fietsbrug over Abeek
  Peer

  Peer krijgt nieuw fietspad en fietsbrug over Abeek

  Burgemeester van Peer Steven Matheï (CD&V) kondigde vandaag goed nieuws aan voor de Perenaren. “Er zal langs de N73 een nieuw fietspad aangelegd worden. Dat is in totaal 3.410 meter lang, waarvan 912 meter in Peer. Bovendien komt er ook een fietsbrug over de Abeek. Zo komt er een oplossing voor de missing link in de fietspaden tussen Peer en Bree.” Momenteel moet je als fietser om van Peer naar Bree te rijden ofwel langs het noorden via Grote-Brogel en Reppel rijden, ofwel langs het zuiden via Ellikom. Een nieuw fietspad zal die verplaatsing dus zeker vergemakkelijken. De beslissing werd op de gemeenteraad voorgelegd aan alle raadsleden en vervolgens goedgekeurd.
 2. Overvallers van koppel zeventigers krijgen tot 50 maanden cel: “Straf mocht zwaarder zijn, hun excuses kwamen te laat”
  Kleine-Brogel

  Overval­lers van koppel zeventi­gers krijgen tot 50 maanden cel: “Straf mocht zwaarder zijn, hun excuses kwamen te laat”

  Een 47-jarige man uit Pelt en een 41-jarige man uit Hamont-Achel zijn veroordeeld tot respectievelijk 50 en 45 maanden cel voor een home invasion in Kleine-Brogel. Bij die feiten werden Gerard (74) en zijn vrouw Lena (75) bedreigd. Lena zou na de feiten nooit meer dezelfde zijn. Twee maanden later overleed ze. “De overvallers hebben zich geëxcuseerd, maar dat komt te laat. Ze hadden gerust wat langer mogen gestraft worden", reageren de nabestaanden van Lena.