archiefbeeld.
Volledig scherm
archiefbeeld. © Photo News

Eerste Belgische piloot behaalt 5.000 vlieguren in F-16

Commandant-vlieger Steven De Vries heeft vannamiddag de kaap van 5.000 vlieguren in een F-16 overschreden. Hij is de eerste piloot bij de Belgische luchtmacht die tot het selecte clubje van F-16-piloten met 5.000 vlieguren toetreedt. “Vrieske” is ineens ook de eerste niet-Amerikaanse piloot die de mijlpaal behaalt, want wereldwijd hebben enkel vijf Amerikaanse piloten de 5.000 uur gerond.

16 reacties

 • Savio van Schoonland

  3 maanden geleden
  Beste Steven, Proficiat met het vliegen van 5000 uren. Je moet het toch maar doen. Ik vind het fijn dat je het gedaan hebt en wie weet wat voor spectaculaire dingen je in de toekomst nog gaat doen! Nog eens proficiat en succes in de toekomst. Vanwege Savio
 • Cooper Sheldon

  4 maanden geleden
  Afhankelijk van de generatie F16, ligt de operationele kost (incl. brandstof, onderhoud, lonen etc) voor 1 vlieguur met F16 tussen de 15.000 en 25.000 euro. Reken maar uit voordat je aan 5000 vlieguren geraakt! Dat is nu eenmaal de kost van (onze) vrijheid en doet niets af aan de knappe prestatie van deze piloot.
 • Karel Tichmann

  4 maanden geleden
  Deze F-16 is 40+ jaar oud, en zit in elkaar van andere gekanaliseerde F-16, omdat er bijna geen onderdelen meer zijn. Verders, als deze F-16 opstijgt is het op elke radar te zien in een 1000+ KM radius. Deze F-35 is onzichtbaar en kan de taak doen van 12 F-16 op zijn gemakje, supersonic zonder afterburners te gebruiken, zien over de horizon, fire and forget AIM-120A missile, pilotenhelm die met 360 graden om zich heen kan kijken. Het wordt tijd, dat deze F-16 in een of andere museum gaat staan.
 • Ward Berden

  4 maanden geleden
  5000 uren, dat zijn 125 werkweken. Dus die mens is 48 jaar oud en heeft 2,4 jaar gewerkt?
 • Alain Heyrman

  4 maanden geleden
  Mooi voor de piloot dat is zeker..maar eigenlijk een verplicht nummerke voor de Amerikanen hun veredelde "regenbuizen"
 1. Hasselt krijgt drie gloednieuwe ‘hangplekken’: “Na anderhalf jaar isolatie is het onze plicht om de Hasselaren weer met elkaar te verbinden”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasselt krijgt drie gloednieu­we ‘hangplek­ken’: “Na anderhalf jaar isolatie is het onze plicht om de Hasselaren weer met elkaar te verbinden”

  Vanaf deze week kunnen Hasselaren terecht bij verschillende ‘hangplekken’ op drie locaties in de stad, en dat met één specifiek doel. “De coronacrisis heeft veel mensen ‘in hun kot’ gehouden, maar met deze nieuwe plekjes willen we onze inwoners opnieuw hun stad laten herontdekken", aldus schepen Habib El Ouakili (RoodGroen+).
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.