Meer dan duizend aanwezigen begonnen vanmorgen aan de uittocht in Erperheide in Peer.
Volledig scherm
Meer dan duizend aanwezigen begonnen vanmorgen aan de uittocht in Erperheide in Peer. © Benoit De Freine

Duizend bezoekers moeten Centerparcs Erperheide vroegtijdig verlaten, anderen maken gedwongen rechtsomkeer: “De grote meerderheid reageert begripvol”

Slecht nieuws voor de vakantiegangers die een weekendje Centerparcs hadden geboekt. Het park besloot vrijdagmorgen om alle vestigingen te sluiten. Bij De Vossemeren in Lommel en Erperheide in Peer ging de poort om 12 uur in het slot. “We laten iedereen wel op zijn gemak vertrekken”, zegt directeur Jos Kruiter. Een vijftigtal mensen die het nieuws misliepen moest rechtsomkeer maken. 

 1. Kevin (29) bekomt na zinloze aanval in park: “Vele steunbetuigingen en kaartjes van onbekenden doen deugd”
  PREMIUM
  Lommel

  Kevin (29) bekomt na zinloze aanval in park: “Vele steunbetui­gin­gen en kaartjes van onbekenden doen deugd”

  Kevin Janssen (29), een jongeman met een verstandelijke beperking uit Lommel, trok dinsdagnamiddag naar het Barrierspark om zwerfvuil en sluikstort op te ruimen. Een routinewerk dat grondig werd verstoord door een groepje jongeren, die Kevin zonder enige aanleiding in het ziekenhuis sloegen. Nieuws dat niemand onberoerd laat. Het gezin kan dan ook rekenen op heel wat hartverwarmende reacties van naasten, maar ook van onbekenden. Welgekomen steun, al blijft het gezin zich afvragen wat de jongeren precies heeft bezield.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen