De familie Kelchtermans.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie Kelchtermans. © RV

Deze 13 broers groeiden samen op in Wauberg: “Nog steeds komen ze elke week bij elkaar, door het coronavirus tijdelijk via Zoom”

WaubergPXL-docent Ruben Kelchtermans (40) dook voor zijn studies in de archiefkast van de familie. Zijn vader Henri was immers lid van een gezin met maar liefst dertien broers en geen enkele zus. “Ze groeiden op in het Peerse Wauberg. Nog elke zondag komen de negen overgebleven telgen samen om bij te babbelen in het ouderlijk huis, maar door het coronavirus zijn ze nu gedwongen om dat via ‘Zoom’ te doen. 

 1. Uitbaters Café De Markt organiseren spaghettidagen om te overleven: “Niet lang na onze opening in september moesten de deuren alweer toe”
  PREMIUM
  Pelt

  Uitbaters Café De Markt organise­ren spaghetti­da­gen om te overleven: “Niet lang na onze opening in september moesten de deuren alweer toe”

  Begin september werd café ‘t Dûrrep in Overpelt-centrum overgenomen door Kevin Vaesen en Waël Azdi. De twintigers doopten hun nieuwe zaak tot Café De Markt en wilden van de bruine kroeg een plaats maken waar iedereen welkom is. Er werd al gesproken over de verhuur van vespa’s en fingerfood, maar toen strooide het welgekende virus andermaal roet in het eten. Met spaghettidagen probeert het café nu te overleven.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo