De brandweer Noord-Limburg is ter plaatse om de brand te blussen.
Volledig scherm
De brandweer Noord-Limburg is ter plaatse om de brand te blussen. © Hulpverleningszone Noord-Limburg

Dertig runderen omgekomen bij zware boerderijbrand in Peer

PeerOp een boerderij in de Waubergerdijk in Peer is zondagochtend een zware brand uitgebroken. Twee stallen stonden in lichterlaaie. Bij de brand zijn er geen personen gewond geraakt, maar tot 30 runderen kwamen wel om. Ook kwam er asbest vrij. “De contaminatie is echter beperkt tot het boerderijterrein”, aldus burgemeester Steven Matheï (CD&V).

 1. “Ik ben serieus geschrokken hoe hoog 230m écht is”: Helikopter toont inwoners toekomstig uitzicht van Maaseik met twee windmolens
  PREMIUM
  Maaseik

  “Ik ben serieus geschrok­ken hoe hoog 230m écht is”: Helikopter toont inwoners toekomstig uitzicht van Maaseik met twee windmolens

  Minutenlang cirkelde een knalgele helikopter zaterdagmiddag op 230m hoog boven de Markt van Maaseik. Als het van Luminus afhangt, staan er binnenkort twee windturbines van die grootte op één kilometer van het stadscentrum. In de helikopter zaten burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld) en Rob Gonissen, een bezorgde Maaseikenaar, om aan alle inwoners duidelijk te maken hoe hoog de nieuwe turbines in werkelijkheid zouden zijn. “Binnenkort doe ik mijn voordeur open en zie ik daar een windturbine van 230 meter hoog.” Maar niet alleen het uitzicht baart de bewoners zorgen.
 1. Klokken van de Sint-Trudokerk worden online geveild: “Door de heisa in het verleden, zijn de uurwerken nu fel gegeerd”
  Hechtel-Eksel

  Klokken van de Sint-Trudokerk worden online geveild: “Door de heisa in het verleden, zijn de uurwerken nu fel gegeerd”

  Op zoek naar een echt collector’s item? Nog tot vanavond kan je een bod doen op de oude klok van de Sint-Trudokerk in Eksel. De vier uurwerken werden na 30 jaar vervangen en zijn dus nu op zoek naar een nieuwe eigenaar. Volgens burgemeester van Hechtel-Eksel Jan Dalemans (Open VLD) zijn de klokken fel gegeerd: “We hadden niet verwacht dat er zo’n bedragen geboden zouden worden.”