De Ink-box.
Volledig scherm
De Ink-box. © RV

Dankzij twee Limburgse bedrijven verdienen verenigingen 150 euro aan inzamelen van inktpatronen

Peer / HouthalenHet Peerse bedrijf ‘Groupeez’ heeft samen met het Houthalense bedrijf ‘Ecoplus Services’ het concept van de ‘Ink-box’ uitgewerkt. Verenigingen die zestig lege cartridges (inktpatronen) in deze speciale doos kunnen verzamelen, krijgen in ruil 150 euro. Bovendien komt Ecoplus Services de volle doos ook gratis ophalen.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Hasseltse winkeliers hangen affiches “tegen discriminatie” in coronatijden, burgemeester Vandeput reageert kordaat: “Duidelijke actie van antivaxers”
  Hasselt

  Hasseltse winkeliers hangen affiches “tegen discrimina­tie” in coronatij­den, burgemees­ter Vandeput reageert kordaat: “Duidelijke actie van antivaxers”

  Verschillende Hasseltse winkeliers hangen sinds maandag affiches op waarmee ze het standpunt verdedigen dat ze “niet aan discriminatie zullen doen”, ongeacht of hun klant al dan niet gevaccineerd is. De affiches werden verspreid door twee (onbekende) mannen, met toestemming van de handelaars. Stad Hasselt doet echter afstand van de actie. “Dit is een duidelijk initiatief van antivaxers”, reageert burgemeester Steven Vandeput (N-VA).
 1. Joost Venken (RoodGroen+) kampt met burn-out en stapt op als schepen: “Bijdrage voor de Hasselaar ging ten koste van mezelf”
  PREMIUM
  Hasselt

  Joost Venken (RoodGroen+) kampt met burn-out en stapt op als schepen: “Bijdrage voor de Hasselaar ging ten koste van mezelf”

  Joost Venken, Hasselts schepen voor RoodGroen+, stapt na acht jaar op als schepen. Dat laat hij zelf weten in een online afscheidsbrief. Hij kampt met een burn-out en schrijft in de brief hoe hij de afgelopen jaren “de lat voor zichzelf té hoog gelegd heeft”. Venken legt daarom zijn ambt als schepen voorgoed neer, maar blijft wel actief in de gemeenteraad.