Trojaanse held Paris voert zijn troepen aan.
Volledig scherm
Trojaanse held Paris voert zijn troepen aan. © Sega

GAMEREVIEW. ‘Troy: A Total War Saga’ experimenteert met geschiedenis en mythe

Met een compactere, snedigere, meer ‘to the point’ blijvende oorlogsgame rond de belegering van Troje doet de ‘Total War’-serie het rijk der mythen aan. Het resulteerde in een fascinerende, licht experimentele game.

 1. Psychologische thriller 'Get Even' mikt op buik, reflexen en geweten
  Gamepreview

  Psychologi­sche thriller 'Get Even' mikt op buik, reflexen en geweten

  Het gebeurt niet vaak dat gamejourno's van het voorgerecht tot de laatste in hotelbar achteraf blijven napraten over een game. En toch is dat precies waar het al te bescheiden aangebrachte Get Even in slaagde. Dat de game overkomt als een psychologische thriller op LSD zal daar niet vreemd aan zijn. We mochten de eerste drie uur uitproberen, zijn nog steeds niets wijzer, maar weten wel dat we meer willen.
 2. ‘Eenzame’ gamer sterft na slopende ziekte. Zijn ouders staan versteld wanneer op begrafenis vrienden van over hele wereld opdagen

  ‘Eenzame’ gamer sterft na slopende ziekte. Zijn ouders staan versteld wanneer op begrafenis vrienden van over hele wereld opdagen

  Een eenzaam leven zonder vrienden of sociale contacten. Dat is wat de Noorse ouders Robert en Trude jarenlang dachten over hun zoon Mats. Maar toen hij op 25-jarige leeftijd kwam te overlijden, ontdekten ze dat honderden mensen over heel Europa hun zoon een held en een icoon vonden. Zo ook Lisette Roovers uit Breda, die zelfs naar Noorwegen afreisde om zijn begrafenis bij te wonen. “Het was een schok toen Mats stierf.”

iHLN