Zijn stuur brak af, hij stond voor een treinoverweg en reed 95 kilometer alleen: het verhaal van rode lantaarn Bas Tietema

Parijs-RoubaixMet Dylan van Baarle hebben ze het nummer één in Parijs-Roubaix, met Bas Tietema (27) hebben de Nederlanders ook het nummer laatst. Als vlogger op YouTube, begin dit jaar na een sterke stage een profcontract versierd bij Bingoal-Pauwels Sauzen, was het zijn droom om ooit Parijs-Roubaix uit te rijden. Na een ware calvarietocht lukte dat de ‘Bolle van Zwolle’ ook, zij het buiten tijd rond de klok van zessen na meer dan 6,5 uur koers en 1 uur en 2 minuten op Van Baarle.

55 reacties

 • Ian Vandenbossche

  2 maanden geleden
  Met zulke ingesteldheid, moed en wilskracht kan hij minstens in de sub-top rijden. Respect!!
 • fabian de clercq

  2 maanden geleden
  Enorm veel respect voor jou bas je bent een Karaktermens 💪💪
 • Daniel Horemans

  2 maanden geleden
  Petje af voor Bas: ondanks meervoudige tegenslag en opgave van anderen toch blijven doorgaan. Geweldige inzet, bewonderswaardig doorzettingsvermogen, juiste motivatie. Deelnemen en volhouden zijn (soms) belangrijker dan winnen. Blijven doorgaan, en een volgende keer lukt het beter!! Nogmaals: respect!
 • Yves Vanderwitten

  2 maanden geleden
  dat zal Bas alleen maar sterker maken, sterk gedaan, bravo !
 • Jan Verstraeten

  2 maanden geleden
  Eens met WVA op stage gaan naar de gezonde lucht (dokters) in Calpe zou kunnen helpen
 1. Beresterke Van Baarle soleert naar eerste zege in Monument in snelste editie van Parijs-Roubaix ooit, Van Aert tweede
  Play
  Parijs-Roubaix
  80

  Beresterke Van Baarle soleert naar eerste zege in Monument in snelste editie van Pa­rijs-Rou­baix ooit, Van Aert tweede

  Dylan van Baarle (29) heeft een zinderende editie - en de snelste ooit - van Parijs-Roubaix op zijn naam geschreven. De Nederlander van INEOS Grenadiers arriveerde solo op de piste van Roubaix. Een sterke Wout van Aert kende zijn dosis pech, maar werd alsnog tweede. Ei zo na stonden er zelfs twee Belgen op het podium, want de verrassende Tom Devriendt strandde op plek vier.
 2. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.