Volledig scherm
© Photo News

Van Avermaet: "Geloof dat ik hier kon winnen, groeide meer en meer"

Wat een voorjaar beleeft Greg Van Avermaet. Geen vijfde kassei voor Tom Boonen, wel een eerste voor de olympische kampioen. Onze landgenoot straalde dan ook na zijn triomf in Parijs-Roubaix. "Ik win het monument, waarvan ik het het minst verwachtte. Alles viel gewoon op zijn plek."

 1. VIDEO: Van Avermaet en Naesen verkennen de Hel: "Heb nooit echt een goed gevoel op de kasseien. Maar ik maak kans om te winnen"
  Parijs-Roubaix

  VIDEO: Van Avermaet en Naesen verkennen de Hel: "Heb nooit echt een goed gevoel op de kasseien. Maar ik maak kans om te winnen"

  De nieuwe dag van de waarheid voor de voorjaarsrenners nadert nu wel echt met rasse schreden. Zondag bikkelen de kasseispecialisten voor eeuwige glorie op de piste van Roubaix en dan kan wat verkennen uiteraard geen kwaad. Dat dacht ook Greg Van Avermaet. Samen met zijn ploegmakkers van BMC dokkerde hij al over de kasseien van Parijs-Roubaix. De regen heeft ondertussen wel al plaatsgemaakt voor een open hemel. De zonnestralen zorgen er dan ook voor dat de kasseien stilaan opdrogen. Zondag flirt het kwik in Roubaix met de 20 graden Celsius.
 1. Daar gaan we weer: Hazard voor zevende keer dit jaar out
  Play

  Daar gaan we weer: Hazard voor zevende keer dit jaar out

 2. Vanaken: "Als je die 0-1 maakt, krijg je een compleet andere wedstrijd"
  Play

  Vanaken: "Als je die 0-1 maakt, krijg je een compleet andere wedstrijd"