Philippe Gilbert.
Volledig scherm
Philippe Gilbert. © Photo News

Speelt “halve" Gilbert met zijn gezondheid door wedstrijden te blijven rijden? “Er is veel druk binnen de ploeg om te koersen”

Parijs-RoubaixPhilippe Gilbert staat ook aan de start zondag. Oorspronkelijk was dat niet voorzien, maar de renner vroeg zelf om een programmawijziging. “Ik kan van grotere waarde zijn in een koers zoals de Hel, dan in bijvoorbeeld de Waalse Pijl”, zegt de nog altijd niet topfitte Gilbert.

20 reacties

 • Johan Dupont

  3 maanden geleden
  Marc Sergeant moest buiten, een man die iets van koers afwist en daarna ging het allemaal beter worden…
 • Ivan Hessels

  3 maanden geleden
  Hij moest al lang in de volgwagen gezeten hebben als raadgever. Ten eerste al goedkoper en ten tweede mogelijkheden tot het betalen en motiveren van jong bloed, die nu geen kans krijgen juist door zijn te grote wedde van het ogenblik volgens zijn halfmaatse prestaties. Wie durft?
 • Rik Cappelle

  3 maanden geleden
  Ze hebben de puntjes hoognodig bij Lotto maar als ze dan al eens bij grote uitzondering mee zijn met een beperkt kopgroepje zoals Wellens en de Vocsnor dan vertikken ze het gewoon om hun deel van het werk te doen gewoon omdat Evenepoel mee was. Wat een losersmentaliteit.
 • Eddy Roofthooft

  3 maanden geleden
  Voor geld danst de beer en voor geld blijft men fietsen.Dat is de waarheid.
 • Erik Audenaert

  3 maanden geleden
  Nog zoveel mogelijk wat miljoenen binnen laten komen . Hij zou gek zijn als hij het niet moest doen .
 1. Filippo Ganna, dé topfavoriet van onze analist Tom Boonen: “Misschien kan ik piste-ervaring uitspelen op Vélodrome”
  Parijs-Roubaix
  2

  Filippo Ganna, dé topfavo­riet van onze analist Tom Boonen: “Misschien kan ik pis­te-ervaring uitspelen op Vélodrome”

  Dé topfavoriet voor Parijs-Roubaix volgens onze huisanalist Tom Boonen? “Filippo Ganna. Ik heb zo’n voorgevoel — waarom, weet ik niet — dat hij heel goed is en dat hij er zondag een ‘patat’ op zal geven zoals we dat nog niet vaak hebben gezien.” De 25-jarige Italiaan, winnaar van de beloftenversie in 2016, is zichtbaar vereerd en lacht verlegen. “Maar of het terecht is, zal ik pas weten op de Vélodrome van Roubaix. Ik hoop er te kunnen meesprinten voor de zege. In een klein groepje, dat zou ideaal zijn. Dan kan ik mijn piste-ervaring uitspelen.”