Op de voorlaatste kasseistrook van de dag botste Yves Lampaert tegen een supporter die vergat zijn armen terug te trekken tijdens het applaudisseren. Hij hield er "een kneuzingske" aan over, maar zag zich vooral een podiumplek door de neus geboord.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de voorlaatste kasseistrook van de dag botste Yves Lampaert tegen een supporter die vergat zijn armen terug te trekken tijdens het applaudisseren. Hij hield er "een kneuzingske" aan over, maar zag zich vooral een podiumplek door de neus geboord. © Eurosport/Photo News

“Kalf” dat Lampaert ten val bracht riskeert in theorie één jaar cel en boete tot 15.000 euro

In een wielerwedstrijd van ruim 200 kilometer is het onmogelijk om het volledige parcours af te sluiten met nadarhekken. Maar in Parijs-Roubaix had zo’n hek Yves Lampaert mogelijk wel een podiumplaats opgeleverd. Op 7 kilometer van de finish werd hij door een onoplettende toeschouwer ten val gebracht. Als Lampaert klacht indient riskeert de man tot 15.000 euro boete, al lijkt het zo’n vaart niet te lopen.

 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 2. Woede Lampaert al wat bekoeld nadat hij mogelijk podium verliest na val door toeschouwer: “Had hem misschien niet ‘kalf’ moeten noemen”
  Play
  Parijs-Roubaix

  Woede Lampaert al wat bekoeld nadat hij mogelijk podium verliest na val door toeschou­wer: “Had hem misschien niet ‘kalf’ moeten noemen”

  Wat een pech voor Yves Lampaert en het al zo geplaagde Quick.Step - Alpha Vinyl in Parijs-Roubaix. Zelf sprak hij van een podiumplaats, voor Patrick Lefevere werd het zeker top vijf. Maar door een onoplettende en te enthousiaste fan werd het slechts een tiende stek in net zijn droomkoers. “Wat een kalf”, sprak Lampaert in een eerste reactie op Radio 1. Ook bij VTM Nieuws was Lampaert, meteen getroost door zijn partner Astrid die hun zoontje Aloïs had meegebracht, niet mals: “Zo’n supporter blijft beter thuis.” Lefevere: “En weer staat er zo’n ezel met een cameraatje.”
 1. Eddy Planckaert zegt de koers vaarwel, maar zegt eerst nog eens goed z’n gedacht: “Evenepoel gaat de Tour en de Giro nooit winnen”
  PREMIUM
  Wielrennen
  176

  Eddy Planckaert zegt de koers vaarwel, maar zegt eerst nog eens goed z’n gedacht: “Evenepoel gaat de Tour en de Giro nooit winnen”

  Ver weg van de VRT-studio waar Maarten Vangramberen de wielerklassiekers aan elkaar praat, houdt zich nu Eddy Planckaert (63). De tent in Ninove, Harelbeke, Wevelgem, Waregem of Oudenaarde, waar Eddy Planckaert zijn licht liet schijnen over de Vlaamse voorjaarsklassiekers, heeft hij geruild voor het statige Château Neureux in Lurcy-Lévis in de Franse Auvergne. Planckaert heeft er nog werk te doen. Veel werk. En hij heeft naar eigen zeggen een beetje genoeg van de koers. “Ik heb een pauze nodig. Vandaag word ik liever met rust gelaten.” Maar niet voor hij nog een keer goed zijn gedacht heeft gezegd.