Tom Boonen.
Volledig scherm
Tom Boonen. © BELGA

Dopingcontroleurs halen Tom Boonen op laatste koersdag vroeg uit zijn bed

Tom Boonen is aan zijn laatste wedstrijd begonnen in Parijs-Roubaix. "Ik ben niet zenuwachtig of emotioneel", zei hij vlak voor de start. "Ik heb goesting om te koersen, het maximum te geven en hopelijk met een mooi resultaat op het eind."

 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 2. Quick.Step-renners willen de Vélodrome opdraaien, maar daar steekt ASO stokje voor
  Parijs-Roubaix

  Quick.Step-ren­ners willen de Vélodrome opdraaien, maar daar steekt ASO stokje voor

  De renners van Quick.Step Floors zullen nog even geduld moeten uitoefenen om de piste in Roubaix op te draaien. Vandaag moest de zogenaamde 'Wolfpack' bij de verkenning prompt halt houden voor de mythische Vélodrome. De ASO had de toegang afgesloten om het podium te kunnen opbouwen. Kleine domper dus voor de blauwhemden, maar sommige renners lieten het daar niet bij. Zdenek Stybar en Ronde-winnaar Niki Terpstra gingen op zoektocht naar een andere ingang. Uiteindelijk slaagden Zdenek Stybar en Yves Lampaert er dan toch in om op de piste te rijden. Dat heet dan door de mazen van het net glippen.
 1. Als een reiger op de fiets vloog hij over de kasseien. Van stofwolk naar stofwolk, van slijk naar slijm
  Camps zwaait Tom uit

  Als een reiger op de fiets vloog hij over de kasseien. Van stofwolk naar stofwolk, van slijk naar slijm

  Onze huiscolumnist Hugo Camps neemt op zijn eigen fijnzinnige manier afscheid van het fenomeen Tom Boonen. "Vijftien jaar geleden veroverde hij als 21-jarige prof de gunst van het volk door derde te worden in Parijs-Roubaix. De aanbidding werd almaar heftiger bij het aaneenrijgen van exploten in zowat alle Vlaamse klassiekers en etappewinst in de Tour. Champion du Nord: 3x Ronde van Vlaanderen, 4x Parijs-Roubaix. Klassiekers voor een zware pedaalslag. Als een reiger op de fiets vloog hij over de kasseien. Van stofwolk naar stofwolk, van slijk naar slijm. Met een souplesse die andere renners deed dromen van schokdempers in lijf en leden. Boonen is gemaakt voor de hel, heette het unisono in commentaren en aubades. Consequent neemt hij als wielrenner afscheid in de Hel van het Noorden."