Volledig scherm
© Getty Images

Coach Michael Goolaerts moet al van derde pupil te vroeg afscheid nemen: "Een klap als deze went nooit. Ik hoop dat het nu stopt"

Kristof De Kegel moest twee jaar geleden al afscheid nemen van Antoine Demoitié en Daan Myngheer. Gisteren volgde met het overlijden van Michael Goolaerts, van wie De Kegel coach was, een volgende zware klap. "Je snapt niet dat zo iets kan gebeuren."

 1. Wallays die in de vlucht indruk maakte in het Bos van Wallers: "Jammer dat ik niet op het podium sta"
  Parijs-Roubaix

  Wallays die in de vlucht indruk maakte in het Bos van Wallers: "Jammer dat ik niet op het podium sta"

  De liefde tussen Jelle Wallays en Parijs-Roubaix bloeide al open wanneer onze landgenoot de 'Hel van het Noorden' bij de beloften betwistte. Vandaag schreef de 28-jarige renner van Lotto-Soudal een nieuw hoofdstuk over die passionele relatie. Wallays zette de vroege vlucht eigenhandig op, maar moest uiteindelijk Silvan Dillier en Peter Sagan laten gaan. Veertiende zou hij uiteindelijk worden, niet mis.
 2. Zuid-Afrikaanse renner kan het vel zo van zijn hand trekken na Parijs-Roubaix
  Parijs-Roubaix

  Zuid-Afrikaanse renner kan het vel zo van zijn hand trekken na Pa­rijs-Rou­baix

  'Dirty faces win races', zou Tom Boonen tweeten. Wel die quote is een perfecte weerspiegeling van Parijs-Roubaix. Ook de 116de editie van de 'Hel van het Noorden' hakte er stevig in bij de renners. De gezichten waren bedekt onder een dikke laag stof en vooral de handen kregen het zwaar te verduren. Dat demonstreerde Jay Robert Thomson nadat hij over de finish bolde. De Zuid-Afrikaan van Team Dimension Data kon het vel zo van zijn linkerhand trekken.
 1. Het knotsgekke slot van Standard-Eupen, met keeper Bodart die scoort
  Play

  Het knotsgekke slot van Standard-Eu­pen, met keeper Bodart die scoort

 2. Lang bezorgt Club met heerlijke omhaal zege tegen Kortrijk
  Play

  Lang bezorgt Club met heerlijke omhaal zege tegen Kortrijk