Dylan van Baarle rijdt de piste op.
Volledig scherm
PREMIUM
Dylan van Baarle rijdt de piste op. © Photonews/Xavier Piron


Wereldberoemd, maar tegelijk het best bewaarde geheim van Parijs-Roubaix: de sfeer in de velodroom

Parijs-Roubaix is niet alleen een koers van kasseien. De strook vuilroze beton vol scheuren en littekens aan het eind van de klassieker is even uniek. Ook daar, in de Vélodrome André Pétrieux, de wielerpiste van Roubaix, verzamelen elk jaar honderden supporters, vooral Vlamingen, voor een gratis vip-plaats en voetbalambiance.

0 reacties

 1. “Ik kan mijn team niet genoeg bedanken”: Hoe INEOS Parijs-Roubaix met waaiers aan flarden scheurde, de favorieten liet afzien en Van Baarle zag winnen
  Play
  Parijs-Roubaix
  2

  “Ik kan mijn team niet genoeg bedanken”: Hoe INEOS Pa­rijs-Rou­baix met waaiers aan flarden scheurde, de favorieten liet afzien en Van Baarle zag winnen

  Dylan Van Baarle wint een spectaculaire Parijs-Roubaix na een kunststukje van INEOS. De renners waren nog niet goed en wel vertrokken uit Compiègne of de Britse ploeg trok de koers al volledig open. Met nog een dikke 200 km te rijden gaven Kwiatkowski en co er een fameuze lel op en zetten ze Van der Poel, Van Aert en Asgreen op twee minuten. Ze reden het gat dan wel op zo’n 100 km van de streep dicht, maar uiteindelijk kreeg INEOS toch gelijk toen een beresterke Van Baarle solo wegreed en een hectische Helleklassieker won. “Ik heb er geen woorden voor.”
 2. Pakt na de ‘dropper post’ van Mohoric ook Team DSM uit met nieuw snufje in Roubaix? “Revolutionair voor de koers”
  Wielrennen
  8

  Pakt na de ‘dropper post’ van Mohoric ook Team DSM uit met nieuw snufje in Roubaix? “Revolutio­nair voor de koers”

  Herinnert u zich nog de ‘dropper post’ die er mee voor zorgde dat Matej Mohoric in de afdaling van de Poggio iedereen kon afschudden en zo Milaan-Sanremo wist te winnen? Wel, volgens Cyclingnews probeert ook Team DSM komende zondag de concurrentie te slim af te zijn met een nieuw snufje. John Degenkolb en co rijden dan voor het eerst met de Scope Atmoz, een apparaat dat de renners toelaat om de bandendruk al fietsend te laten variëren.