BELGA
Volledig scherm
© BELGA

"Boonen had met Hayman een 'klapke' moeten doen"

Bijna drie weken na de tweede plaats van Tom Boonen in Parijs-Roubaix blijft er (een beetje) stof opwaaien uit de Hel. Eddy Planckaert stelde in Dag Allemaal dat Tom Boonen een "grote fout" had gemaakt. Volgens de wieleranalist van Sporza had Boonen het op een akkoordje moeten gooien met winnaar Mathew Hayman. Ex-renner Frank Hoste, tegenwoordig koersdirecteur van Gent-Wevelgem, floot Planckaert terug en zei bij Radio 1 dat zoiets niet meer gebeurt in grote koersen. "De tijden zijn veranderd."

 1. Oldtimer Hayman houdt Tom Boonen in helse sprint van historisch record
  Play
  Video

  Oldtimer Hayman houdt Tom Boonen in helse sprint van historisch record

  Wat een anticlimax na een verbluffende en zenuwslopende finale van de 114de Parijs-Roubaix. Tom Boonen en Sep Vanmarcke mochten op die mythische piste meedingen naar glorie, maar lieten zich verrassen door marathonvluchter Mathew Hayman. De 37-jarige krasse knar wist de finale wonderwel te overleven en vloerde in een heldhaftige sprint een nochtans beresterke Boonen. Dju toch, zo dicht komt hij misschien nooit meer bij het record van Roger De Vlaeminck. "Dit is rechtstaand sterven", beschreef manager Patrick Lefevere het. Geen nummer vijf, wel een suprise van de chef met de 37-jarige Australiër Hayman.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.