1. Na scheiding en verlies van vrienden Myngheer en Demoitié wordt Tom Devriendt vierde in Roubaix: “Hij wou paar jaar geleden echt stoppen”
  PREMIUM
  Parijs-Roubaix
  12

  Na scheiding en verlies van vrienden Myngheer en Demoitié wordt Tom Devriendt vierde in Roubaix: “Hij wou paar jaar geleden echt stoppen”

  Twee jaar geleden wou hij zijn fiets aan de haak te hangen. In Roubaix kwam zijn fiets amper een meter te kort voor het podium. Tom Devriendt (30) bezorgde zichzelf en zijn ploeg Intermaché - Wanty - Gobert de dag van zijn leven. “Ik heb een paar jaar in een moeilijke spiraal gezeten. Dit is een beloning voor de ploeg om mij altijd te blijven vertrouwen.”
 1. Zijn stuur brak af, hij stond voor een treinoverweg en reed 95 kilometer alleen: het verhaal van rode lantaarn Bas Tietema
  Play
  Parijs-Roubaix
  56

  Zijn stuur brak af, hij stond voor een treinover­weg en reed 95 kilometer alleen: het verhaal van rode lantaarn Bas Tietema

  Met Dylan van Baarle hebben ze het nummer één in Parijs-Roubaix, met Bas Tietema (27) hebben de Nederlanders ook het nummer laatst. Als vlogger op YouTube, begin dit jaar na een sterke stage een profcontract versierd bij Bingoal-Pauwels Sauzen, was het zijn droom om ooit Parijs-Roubaix uit te rijden. Na een ware calvarietocht lukte dat de ‘Bolle van Zwolle’ ook, zij het buiten tijd rond de klok van zessen na meer dan 6,5 uur koers en 1 uur en 2 minuten op Van Baarle.
 2. “Ik kan mijn team niet genoeg bedanken”: Hoe INEOS Parijs-Roubaix met waaiers aan flarden scheurde, de favorieten liet afzien en Van Baarle zag winnen
  Play
  Parijs-Roubaix
  2

  “Ik kan mijn team niet genoeg bedanken”: Hoe INEOS Pa­rijs-Rou­baix met waaiers aan flarden scheurde, de favorieten liet afzien en Van Baarle zag winnen

  Dylan Van Baarle wint een spectaculaire Parijs-Roubaix na een kunststukje van INEOS. De renners waren nog niet goed en wel vertrokken uit Compiègne of de Britse ploeg trok de koers al volledig open. Met nog een dikke 200 km te rijden gaven Kwiatkowski en co er een fameuze lel op en zetten ze Van der Poel, Van Aert en Asgreen op twee minuten. Ze reden het gat dan wel op zo’n 100 km van de streep dicht, maar uiteindelijk kreeg INEOS toch gelijk toen een beresterke Van Baarle solo wegreed en een hectische Helleklassieker won. “Ik heb er geen woorden voor.”
 3. Gemiste kans voor ontgoochelde Lotte Kopecky, die in eerste plaats voor ploeggenotes reed: “Mocht niet vol doorrijden”
  Play
  Parijs-Roubaix
  16

  Gemiste kans voor ontgoochel­de Lotte Kopecky, die in eerste plaats voor ploeggeno­tes reed: “Mocht niet vol doorrijden”

  Een sterke ploeg met meerdere speerpunten, ‘t is een mes dat langs twee kanten snijdt. Dat ondervond ook Lotte Kopecky (26) vandaag aan den lijve in Parijs-Roubaix. Ze leek de sterkste renster van SD Worx, maar schikte zich in een dienende rol en strandde zo op de tweede plaats. “Het doet pijn.” Kopecky werd na de finish getroost door haar vriend en trainer Kieran De Fauw.
 1. Beresterke Van Baarle soleert naar eerste zege in Monument in snelste editie van Parijs-Roubaix ooit, Van Aert tweede
  Play
  Parijs-Roubaix
  80

  Beresterke Van Baarle soleert naar eerste zege in Monument in snelste editie van Pa­rijs-Rou­baix ooit, Van Aert tweede

  Dylan van Baarle (29) heeft een zinderende editie - en de snelste ooit - van Parijs-Roubaix op zijn naam geschreven. De Nederlander van INEOS Grenadiers arriveerde solo op de piste van Roubaix. Een sterke Wout van Aert kende zijn dosis pech, maar werd alsnog tweede. Ei zo na stonden er zelfs twee Belgen op het podium, want de verrassende Tom Devriendt strandde op plek vier.
 2. Filippo Ganna, dé topfavoriet van onze analist Tom Boonen: “Misschien kan ik piste-ervaring uitspelen op Vélodrome”
  Parijs-Roubaix
  2

  Filippo Ganna, dé topfavo­riet van onze analist Tom Boonen: “Misschien kan ik pis­te-ervaring uitspelen op Vélodrome”

  Dé topfavoriet voor Parijs-Roubaix volgens onze huisanalist Tom Boonen? “Filippo Ganna. Ik heb zo’n voorgevoel — waarom, weet ik niet — dat hij heel goed is en dat hij er zondag een ‘patat’ op zal geven zoals we dat nog niet vaak hebben gezien.” De 25-jarige Italiaan, winnaar van de beloftenversie in 2016, is zichtbaar vereerd en lacht verlegen. “Maar of het terecht is, zal ik pas weten op de Vélodrome van Roubaix. Ik hoop er te kunnen meesprinten voor de zege. In een klein groepje, dat zou ideaal zijn. Dan kan ik mijn piste-ervaring uitspelen.”
 1. Ex-winnaar Greg Van Avermaet voorspelt verrassende naam als winnaar van Parijs-Roubaix: “Wout van Aert”
  Play
  Parijs-Roubaix
  18

  Ex-win­naar Greg Van Avermaet voorspelt verrassen­de naam als winnaar van Pa­rijs-Rou­baix: “Wout van Aert”

  Komende zondag zou hij naar eigen zeggen tevreden zijn met een plek in de top 10, maar in 2017 reed Greg Van Avermaet (36) in Parijs-Roubaix alle stenen uit de grond. Na een olympische titel boekte hij dat jaar in de ‘Hel van het Noorden’ zijn eerste en voorlopig enige zege in een Monument. “Ik was veruit de beste die dag”, herinnert Van Avermaet zich. En voor zondag rekent hij op een sterk terugkerende Wout van Aert - zijn deelname werd intussen bevestigd. “Hij zal er meteen staan, denk ik.”
 2. REPORTAGE. Langs het parcours van Parijs-Roubaix vindt nu al een klein West-Vlaams feestje plaats: “De camper die daar over de kasseien davert? Da’s zéker die mensen hun eerste keer hier”
  PREMIUM
  Roubaix

  REPORTAGE. Langs het parcours van Pa­rijs-Rou­baix vindt nu al een klein West-Vlaams feestje plaats: “De camper die daar over de kasseien davert? Da’s zéker die mensen hun eerste keer hier”

  Parijs-Roubaix is pas zondag, maar de sfeer kan je er nu al opsnuiven. Maandag doken de eerste campers al op langs het parcours. De hele week rijden er wielertoeristen weg en weer op de kasseistroken, om zich even topwielrenner te voelen. En wie geluk heeft, kan er ook een prof spotten. “Dit is echt vakantie, zeker als het dan nog eens zo'n mooi weer is.” Wij genoten mee van de Hel.
 1. Van Aert krijgt zondag een vrije rol bij Jumbo-Visma, ploegleider Niermann: “Hij zal niet in de vorm van zijn leven staan”
  Play
  Wielrennen
  41

  Van Aert krijgt zondag een vrije rol bij Jum­bo-Vis­ma, ploeglei­der Niermann: “Hij zal niet in de vorm van zijn leven staan”

  Alles went, ook een parcoursverkenning zonder Wout van Aert. Jumbo-Visma deed het twee weken geleden op de kasseien en hellingen van de Ronde van Vlaanderen. En gisteren opnieuw, van het Bos van Wallers tot de velodroom in Roubaix. Maar dit keer was er ook goed nieuws: zondag rijdt Van Aert wel degelijk Parijs-Roubaix. Ploegleider Grischa Niermann, een man met een plan, haalt opgelucht adem.
 2. Pakt na de ‘dropper post’ van Mohoric ook Team DSM uit met nieuw snufje in Roubaix? “Revolutionair voor de koers”
  Wielrennen
  8

  Pakt na de ‘dropper post’ van Mohoric ook Team DSM uit met nieuw snufje in Roubaix? “Revolutio­nair voor de koers”

  Herinnert u zich nog de ‘dropper post’ die er mee voor zorgde dat Matej Mohoric in de afdaling van de Poggio iedereen kon afschudden en zo Milaan-Sanremo wist te winnen? Wel, volgens Cyclingnews probeert ook Team DSM komende zondag de concurrentie te slim af te zijn met een nieuw snufje. John Degenkolb en co rijden dan voor het eerst met de Scope Atmoz, een apparaat dat de renners toelaat om de bandendruk al fietsend te laten variëren.
 1. “Áls hij rijdt, is het om te helpen”: Parijs-Roubaix zelf winnen lijkt onmogelijk voor Wout van Aert, zegt sportief manager Merijn Zeeman
  PREMIUM
  Parijs-Roubaix
  51

  “Áls hij rijdt, is het om te helpen”: Pa­rijs-Rou­baix zelf winnen lijkt onmogelijk voor Wout van Aert, zegt sportief manager Merijn Zeeman

  De kans dat Wout van Aert (27), momenteel in Spanje, zondag Parijs-Roubaix rijdt, bestaat nog steeds. Maar z’n ploeg Jumbo-Visma wil niet te hard van stapel lopen. “Donderdag willen we de knoop doorhakken, maar als Wout Roubaix rijdt, zal het zijn om een ploegmaat te helpen. Zelf winnen lijkt onmogelijk”, zegt Merijn Zeeman, sportief manager van Jumbo-Visma. Maar wat is hij “in de zon” precies aan het doen? En hoe voelt Van Aert zich vandaag?
 1. Nog vier wedstrijden voor de boeg: maak nu een Gouden Klassiekers-ploeg en maak kans op schitterende prijzen
  Gouden Klassiekers

  Nog vier wedstrij­den voor de boeg: maak nu een Gouden Klassie­kers-ploeg en maak kans op schitteren­de prijzen

  Michal Kwiatkowski won gisteren de Amstel Gold Race na een millimetersprint tegen Benoit Cosnefroy. We zien beide protagonisten ongetwijfeld opnieuw meespelen voor de prijzen in de Waalse Pijl en in Luik-Bastenaken-Luik, maar eerst worden de Brabantse Pijl en Parijs-Roubaix afgewerkt. Maak voor dat het te laat is een Gouden Klassiekers-ploeg en maak kans op verschillende prijzen.
 2. Eddy Planckaert zegt de koers vaarwel, maar zegt eerst nog eens goed z’n gedacht: “Evenepoel gaat de Tour en de Giro nooit winnen”
  PREMIUM
  Wielrennen
  176

  Eddy Planckaert zegt de koers vaarwel, maar zegt eerst nog eens goed z’n gedacht: “Evenepoel gaat de Tour en de Giro nooit winnen”

  Ver weg van de VRT-studio waar Maarten Vangramberen de wielerklassiekers aan elkaar praat, houdt zich nu Eddy Planckaert (63). De tent in Ninove, Harelbeke, Wevelgem, Waregem of Oudenaarde, waar Eddy Planckaert zijn licht liet schijnen over de Vlaamse voorjaarsklassiekers, heeft hij geruild voor het statige Château Neureux in Lurcy-Lévis in de Franse Auvergne. Planckaert heeft er nog werk te doen. Veel werk. En hij heeft naar eigen zeggen een beetje genoeg van de koers. “Ik heb een pauze nodig. Vandaag word ik liever met rust gelaten.” Maar niet voor hij nog een keer goed zijn gedacht heeft gezegd.