Het Begijntjesbad in Overijse heropent gefaseerd de deuren. Na de herfstvakantie zijn de zwemclubs welkom.
Volledig scherm
Het Begijntjesbad in Overijse heropent gefaseerd de deuren. Na de herfstvakantie zijn de zwemclubs welkom. © Marc Baert

Zwemteam Zoro blij met nakende heropening Begijntjesbad: “Enkele van onze competitiezwemmers vertrokken door de sluiting naar andere clubs”

Zonder tegenslagen heropent het Begijntjesbad in Overijse na de herfstvakantie de deuren. Het zwembad was bijna twee jaar dicht door renovatiewerken. In een eerste fase zijn alleen zwemclubs welkom. Na Nieuwjaar mogen ook de scholen opnieuw zwemmen en vanaf 1 februari is het grote publiek welkom.

 1. Leden van geloofsgemeenschap sloegen Jean-Marie (35) dood in Ter Kamerenbos: dinsdag debatten over straf
  Brussel

  Leden van geloofsge­meen­schap sloegen Jean-Ma­rie (35) dood in Ter Kamerenbos: dinsdag debatten over straf

  Het hof van assisen van Brussel heeft dinsdag iets na middernacht de vier beschuldigden schuldig bevonden aan slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder de intentie om te doden op Jean-Marie Monzibila. Zijn verminkte lichaam werd in augustus 2009 teruggevonden in het Ter Kamerenbos in Brussel. De vier, leden van een religieuze gemeenschap waar ook Monzibila lid van was, hadden naar eigen zeggen een gebedswake gehouden voor hem.
 2. Week lang werken in Joseph Kumpsstraat: omleiding voor deel van verkeer
  Hoeilaart

  Week lang werken in Joseph Kumps­straat: omleiding voor deel van verkeer

  Op dinsdag 26 januari start de technische dienst met de herstelling van een riooldeksel in de Joseph Kumpsstraat in Hoeilaart. De werken situeren zich ter hoogte van het Carrefour-warenhuis en hebben beperkte gevolgen voor het verkeer. Zo moeten automobilisten die van de Waversesteenweg komen een omleiding volgen via de Tenboslaan en de Frans Verbeekstraat. Handelaars blijven op die manier wel voortdurend bereikbaar. Wie richting de Waversesteenweg wil, kan wel gewoon door de Joseph Kumpsstraat rijden. Fietsers en voetgangers zullen tijdens de werkzaamheden steeds in beide richtingen door kunnen.
 1. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken

 2. Voetganger kan slippende wagen maar net ontwijken
  Play

  Voetganger kan slippende wagen maar net ontwijken