De fiets van Stefaan Noté is een stille getuige van de gruwel die zich even voordien afspeelde. Rechts: Rosa Van Kildonck.
Volledig scherm
PREMIUM
De fiets van Stefaan Noté is een stille getuige van de gruwel die zich even voordien afspeelde. Rechts: Rosa Van Kildonck. © BELGA/RV

Zo hard sloeg de Bende van Nijvel 37 jaar geleden toe in Overijse: "Toen we zagen dat een 14-jarige jongen doodgeschoten werd, wisten we dat het geen mop was”

OverijseOp 27 september is het exact 37 jaar geleden dat de Bende van Nijvel een van zijn vele bloederige raids hield in Overijse. Met de zware balans van vijf doden was het de op een na bloederigste overval van de bende. Maar was één van hen wel een toevallig slachtoffer? En waarom liep het onderzoek destijds vrijwel meteen in de soep?

 1. Dit weten we over stuntman Alain Vincx, wiens lichaam is opgegraven in Bende van Nijvel-onderzoek
  PREMIUM

  Dit weten we over stuntman Alain Vincx, wiens lichaam is opgegraven in Bende van Nij­vel-onderzoek

  Bendespeurders hebben maandag het lichaam opgegraven van stuntman Alain Vincx. Bedoeling is zijn DNA te vergelijken met andere sporen uit het dossier. Het federaal parket wil zo eerdere Bendepistes definitief sluiten of nader onderzoeken. Zijn naam valt in het onderzoek naar de drievoudige moord aan de Colruyt van Nijvel in september 1983, het feit waar de Bende haar naam aan ontleent. Wat weten we over de 41-jarige die stierf bij een fatale stunt op het circuit van Zandvoort in 1987?
 2. Aangereden motorrijder blijkt kroongetuige te zijn in zaak Bende van Nijvel
  PREMIUM
  Overijse

  Aangereden motorrij­der blijkt kroongetui­ge te zijn in zaak Bende van Nijvel

  Enkele dagen geleden raakte een bestuurder van een motorfiets zwaargewond bij een frontale aanrijding door een wagen in de Bollenstraat in Terlanen (Overijse). De bestuurder van de motorfiets blijkt Mark Ghekiere (67) te zijn, een kroongetuige in het dossier van de Bende van Nijvel. Hij verkeerde in levensgevaar en werd naar het ziekenhuis gebracht. Een jaar geleden vertelde hij nog in onze krant dat hij vermoedde dat een van de overvallers van de Delhaize in Overijse een jeugdvriend van hem was.