Volledig scherm
© Kos

Werkzaamheden op Waversesteenweg net over taalgrens duren iets meer dan maand

Woensdag start de Waalse Overheidsdienst met werken op de Waversesteenweg in Waver, net over de taalgrens. Daar zal het asfalt vernieuwd worden. De werken zullen ook hinder meebrengen voor inwoners van Overijse.

 1. Daling van aantal besmettingen in Overijse op donderdag 15 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Overijse op donderdag 15 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Overijse, op één dag 11 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 14. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 147. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Overijse op 577 te liggen. Omdat Overijse meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump
  Play
  VS2020

  Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump