Kroongetuige Mark Ghekiere vermoedt dat één van de overvallers hem herkende, waarna hij hem beschermde.
Volledig scherm
PREMIUM
Kroongetuige Mark Ghekiere vermoedt dat één van de overvallers hem herkende, waarna hij hem beschermde. © Marc Baert

“Waarom gebruikte Bende van Nijvel mij niet als menselijk schild?” Kroongetuige overval Overijse vermoedt dat dader jeugdvriend van hem was

“Ik denk dat de Bende van Nijvel me gespaard heeft omdat één van de leden me plots herkende, we waren jeugdvrienden geweest.” 35 jaar nadat de Bende een overval pleegde op de Delhaize van Overijse, waarbij vijf mensen doodgeschoten werden, zoekt kroongetuige Mark Ghekiere (67) nog steeds naar de waarheid. “Voor ik sterf wil ik weten of mijn vermoeden correct is.”

 1. CAW Halle-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmaskers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologische hulpverlening stijgt”
  Halle-Vilvoorde

  CAW Hal­le-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmas­kers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologi­sche hulpverle­ning stijgt”

  De Intercommunale Haviland heeft 9.000 mondmaskers geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde. De mondmaskers zullen voornamelijk aan cliënten worden aangeboden voor wanneer ze in contact komen met de hulpverleners. “Vaak zien we ze toekomen met een vuil mondmasker of eentje dat niet helemaal voldoet aan de normen”, zegt adjunct-directeur Wim Van Campenhout van het CAW.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'