Professor Dirk Devroey.
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Dirk Devroey. © Stefaan Temmerman/Reuters

VUB-prof Dirk Devroey ziet zomer somber in: “Aantal coronabesmettingen nu al dubbel zo hoog als bij begin lockdown”

Terwijl het aantal nieuwe coronagevallen in Antwerpen haast niet bij te houden is, blijft de rand rond Brussel voorlopig gespaard van grote broeihaarden. Toch ziet VUB-professor Dirk Devroey de rest van de zomer niet rooskleurig in. “Als ik bepaalde activiteiten zie, dan maak ik me zorgen”, klinkt het. Afgelopen weekend werd in zijn eigen gemeente Overijse nog een illegale party met 166 man stilgelegd.

 1. Buren starten solidariteitsactie voor mama en vijf kinderen die zondag alles verloren in brand: “Mijn kleinschalig initiatief ontplofte meteen”
  PREMIUM
  Hoeilaart

  Buren starten solidari­teits­ac­tie voor mama en vijf kinderen die zondag alles verloren in brand: “Mijn kleinscha­lig initiatief ontplofte meteen”

  Speelgoed, kledij, laptops, fietsen tot zelfs een volledige slaapkamer: heel wat Hoeilanders zijn de voorbije dagen bijzonder gul geweest om een mama en haar vijf kinderen die zondagmiddag nagenoeg alles verloren in een brand te helpen. Die hulp kwam er na een oproep van Olivier Dewit op sociale media. “Ik ben zelf verrast hoe hartverwarmend de Hoeilanders zijn”, klinkt het.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"