Vanuit een geheime locatie werd de uitzending in de woonkamer gebracht
Volledig scherm
PREMIUM
Vanuit een geheime locatie werd de uitzending in de woonkamer gebracht © Dieter Nijs

Toch een beetje Valentijn met virtuele radioshow Chalet d’amour: “762 gezinnen bereikt!”

OverijseOok Valentijn is dit jaar anders dan normaal. Geen gezellig dinertje met uw geliefde op restaurant. In Overijse bedachten enkele vrienden een alternatief om toch nog iets speciaals van het Valentijnsweekend te maken. Chalet d’amour. “Liefde live en interactief vanuit een hete chalet”, aldus de organisatie. Het initiatief was een succes want vele honderden mensen bekeken de liveshow.

 1. Natuurpunt en gemeentebestuur in de clinch over het behoud van de open ruimte: “Groene, landelijke gemeente is verder weg dan ooit”
  PREMIUM
  Hoeilaart

  Natuurpunt en gemeentebe­stuur in de clinch over het behoud van de open ruimte: “Groene, landelijke gemeente is verder weg dan ooit”

  Het zit er bovenarms op tussen het gemeentebestuur van Hoeilaart en Natuurpunt Druivenstreek. Aanleiding is de herziening van het ruimtelijk structuurplan. Volgens burgemeester Tim Vandenput geeft de gemeente zeventien hectare groen terug aan de natuur, maar volgens Natuurpunt zal net het tegenovergestelde gebeuren. “De burger wordt blij gemaakt met een dode mus”, klinkt het.
 2. Huldenberg lanceert samen met ambassadeur Sven Nys programma voor WK-dorp 2021: “Een groot feest voor het hele gezin”
  PREMIUM
  Huldenberg

  Huldenberg lanceert samen met ambassa­deur Sven Nys programma voor WK-dorp 2021: “Een groot feest voor het hele gezin”

  Huldenberg is één van de vijf officiële WK-dorpen in september 2021. Het gemeentebestuur lanceert vandaag de grote lijnen van een spectaculair activiteitenprogramma en er staat heel wat op de planning voor de komende zes maanden. “We betrekken zoveel mogelijk de lokale handelaars en verenigingen om van dit kampioenschap een feest te maken”, zegt burgemeester Danny Vangoidtsenhoven (Open Vld).
 3. Leeuwse Jeroen (41) lanceert de ‘Randsporters’: “Nieuwe routes ontdekken houdt het avontuurlijk, we moeten elkaar aan die pareltjes helpen”
  PREMIUM
  Vlaamse Rand

  Leeuwse Jeroen (41) lanceert de ‘Randspor­ters’: “Nieuwe routes ontdekken houdt het avontuur­lijk, we moeten elkaar aan die pareltjes helpen”

  De coronacrisis zorgt ervoor dat we vaker buiten sporten. Al wandelend, fietsend en lopend herontdekken we onze buurt. Maar dezelfde routes afdweilen verveelt snel en dus richt Jeroen Tiebout (41) uit Sint-Pieters-Leeuw de club ‘Randsporters’ op in de Strava-app. ‘Onze Vlaamse Rand biedt meer dan enkel bewegwijzerde routes”, vertelt hij. “En dus kunnen we elkaar maar beter online aan die pareltjes helpen.”
 1. Bo Van Spilbeeck doet temperatuur stijgen in De Omgekeerde Wereld: "Kom straks maar eens naar mijn loge"
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Bo Van Spilbeeck doet tempera­tuur stijgen in De Omgekeerde Wereld: "Kom straks maar eens naar mijn loge"

 2. Miss Israël draagt jurk gemaakt uit... mondmaskers!
  Play

  Miss Israël draagt jurk gemaakt uit... mondmas­kers!