Archiefbeeld van schepen Sven Willekens bij de huidige speeltuigen in speelzone Het Meiveld in Overijse.
Volledig scherm
Archiefbeeld van schepen Sven Willekens bij de huidige speeltuigen in speelzone Het Meiveld in Overijse. © Baert Marc

Speeltuin Het Meiveld vanaf maandag tot de zomer dicht voor metamorfose

OverijseMaandag starten de werken aan speelterrein Het Meiveld in Overijse. Daar wordt de huidige speeltuin omgevormd tot een heus speelpark met natuurlijke speelelementen. Inwoners kregen de voorbije maanden inspraak in het dossier. Door de werken is de speeltuin wel voor enkele maanden dicht. Tegen de zomervakantie moet de metamorfose afgerond worden.

 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. Catalaanse politicus Lluis Puig moet niet overgeleverd worden aan Spanje
  Brussel

  Catalaanse politicus Lluis Puig moet niet overgele­verd worden aan Spanje

  De Catalaanse politicus Lluis Puig moet niet overgeleverd worden aan Spanje. Dat heeft de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling donderdag beslist. Het Spaanse gerecht had tegen de politicus een Europees aanhoudingsbevel (EAB) uitgevaardigd voor diens rol in het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum, maar de Brusselse raadkamer had beslist dat dat EAB niet uitvoerbaar kon verklaard worden. De KI heeft die beslissing nu bevestigd, zo melden de advocaten van de politicus.
 1. PORTRET: Op z’n 98ste corona overleefd, maar half jaar later moet Overijse toch afscheid nemen van ereburgemeester Renaat Brankaer
  PREMIUM
  Overijse

  PORTRET: Op z’n 98ste corona overleefd, maar half jaar later moet Overijse toch afscheid nemen van ereburge­mees­ter Renaat Brankaer

  Oud-burgemeester van Overijse Renaat Brankaer is vorige week op 98-jarige leeftijd overleden. Enkele maanden geleden overwon hij het coronavirus nog, maar sindsdien ging de ereburgemeester snel achteruit. Uiteindelijk is hij in woonzorgcentrum Tombeekheyde overleden door ouderdom. “Hij was een sterke mens, maar hij was op”, zegt zoon en zelf ook oud-burgemeester van Overijse Dirk Brankaer.
 1. Torenhoge zandhoos in India
  Play

  Torenhoge zandhoos in India

 2. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"