Juf Anita tussen de vier kleuters in haar klasje.
Volledig scherm
PREMIUM
Juf Anita tussen de vier kleuters in haar klasje. © Marc Baert

Schooltje met slechts 4 leerlingen sluit definitief de deuren: “Droefheid zal plaats maken voor dankbaarheid”

TerlanenDe laatste schooldag heeft donderdag voor de wijkschool in Terlanen – een gehucht van Overijse – een wel heel definitieve betekenis gekregen. Het wijkschooltje met slechts vier kindjes sluit wegens een tekort aan leerlingen immers voorgoed de deuren. Na 32 jaar moet juf Anita (54) dus ook afscheid nemen van haar tweede thuis. “Ik kan niet ontkennen dat mijn zomervakantie heel zuur begint”, treurt ze.

  1. Luchthavenombudsman stelt zelf geluidskadaster op waar al 20 jaar op gewacht wordt: “Enkel te luidruchtige vliegtuigen weren, geeft mensen nachtrust terug”
    PREMIUM
    Zaventem

    Luchthaven­om­buds­man stelt zelf geluidska­das­ter op waar al 20 jaar op gewacht wordt: “Enkel te luidruchti­ge vliegtui­gen weren, geeft mensen nachtrust terug”

    Philippe Touwaide, de ombudsman voor de luchthaven, roept (opnieuw) op om een lage-emissiezone rond Brussels Airport in te voeren. Enkel zo kan er echt iets gedaan worden aan de geluidsoverlast, meent hij. Tegelijkertijd maakt hij een document publiek waarmee hij aantoont welke gemeenten het vaakst overvlogen worden. Met zijn geluidskadaster doet hij wat de federale regering bijna 20 jaar geleden al vergeefs beloofde. “Er is geen wil om het luchthavendossier aan te pakken”, sneert hij.