Burgemeester van Overijse Inge Lenseclaes.
Volledig scherm
Burgemeester van Overijse Inge Lenseclaes. © Baert Marc

Regiovorming Vlaamse regering trekt Druivenstreek uit elkaar: “Doodsteek voor onze regio”

Hoeilaart/OverijseHoeilaart en Overijse protesteren tegen de beslissing van de Vlaamse regering om beide gemeenten bij de regiovorming onder te brengen in de regio Halle-Vilvoorde, in tegenstelling tot buurgemeenten Bertem, Huldenberg en Tervuren. Die drie druivengemeenten zullen bij de regio Oost-Brabant horen. Daardoor dreigen heel wat huidige samenwerkingen weg te vallen. “Dit is de doodsteek voor de Druivenstreek.”

 1. Andersvalide bewoners van De Kerselaar krijgen langverwachte eerste vaccins: “Ze snakken zo naar een knuffel en het weerzien met hun ouders”
  PREMIUM
  Overijse

  Andersvali­de bewoners van De Kerselaar krijgen langver­wach­te eerste vaccins: “Ze snakken zo naar een knuffel en het weerzien met hun ouders”

  Grote vreugde donderdag bij De Kerselaar, een centrum voor mensen met een beperking in Overijse. Zij zijn als eerste centrum aan de beurt in de nieuwe vaccinatieronde. En dat is een hele opluchting, horen we van directeur Hans Van Hassel (56). Het virus wist tot drie keer toe binnen te raken in het centrum. “Eindelijk is er weer vooruitzicht naar meer contact. Onze bewoners snakken naar een knuffel en het weerzien met hun ouders.”
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw
  Play

  Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw

 2. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"