De ouderraad van de Sint-Jozefsschool in Eizer hield woensdagochtend een ludieke actie voor de schoolpoort.
Volledig scherm
PREMIUM
De ouderraad van de Sint-Jozefsschool in Eizer hield woensdagochtend een ludieke actie voor de schoolpoort. © rv

Politie plaatst niet langer agent aan schoolpoort en dat baart ouderraad zorgen: “Vraag is niet of maar wel wanneer er iets ernstigs gebeurt”

EizerDe ouderraad van de Sint-Jozefsschool in Eizer heeft woensdagochtend met een ludieke actie haar ongenoegen geuit over de beslissing van de politie om niet langer een agent aan de oversteekplaats voor de schoolpoort te plaatsen. “Is de veiligheid van kinderen dan niet meer belangrijk?”, klinkt het. Korpschef Sébastien Verbeke, die de beslissing niet alleen wegens personeelsgebrek nam, vindt dat ook ouders en leerkrachten kunnen instaan voor de veiligheid.

  1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
    Livios

    Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

    Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.