Het centrum van Overijse.
Volledig scherm
PREMIUM
Het centrum van Overijse. © Marc Baert

Op huizenjacht in… Overijse: “Vlakbij Brussel, maar toch nog heel wat groen”

OverijseOp zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Overijse, de parel van de Druivenstreek vlakbij Brussel, en grenzend aan het prachtige Zoniënwoud.

 1. Paard dat 100 kilometer stapte voor complexe ingreep is overleden: “Ik heb Ease geopereerd alsof het mijn eigen kind was”
  PREMIUM
  Overijse

  Paard dat 100 kilometer stapte voor complexe ingreep is overleden: “Ik heb Ease geopereerd alsof het mijn eigen kind was”

  Het zesjarige paard Ease dat twee weken geleden in vijf dagen van Overijse naar Lummen stapte om er geopereerd te worden aan de nekwervels is dinsdagochtend overleden in de Limburgse paardenkliniek. De uiterst complexe operatie zelf was goed gelukt, maar na afloop vond het dier de kracht niet meer om recht te staan. “We hebben hard gezwoegd om Ease te redden, maar eigenlijk kwam alle hulp te laat.”
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Ondanks vraag van aantal burgemeesters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”
  Vlaams-Brabant

  Ondanks vraag van aantal burgemees­ters toch geen avondklok in Vlaamse rand: “Gemeenten kunnen nachtklok wel vervroegen bij problemen”

  Vlaams-Brabants provinciegouverneur Jan Spooren is tevreden met de extra maatregelen die de Vlaamse regering dinsdagavond aangekondigd heeft om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Een avondklok kwam er – ondanks de expliciete vraag van enkele burgemeesters uit de Vlaamse rand – dan weer niet. “Maar als er zich problemen stellen, kunnen de gemeenten zelf een avondklok invoeren”, klinkt het.
 2. VTM-chef Loïc Van Impe (27) onthult zijn zes horecatips in takeawaytijden
  PREMIUM
  Brussel/Vlaams-Brabant

  VTM-chef Loïc Van Impe (27) onthult zijn zes horecatips in takeaway­tij­den

  Tussen de drukte van de voorbereidingen voor zijn nieuw VTM-programma door, vond chef Loïc Van Impe (26) de tijd om ons zes takeawaytips uit de buurt van zijn thuishaven Tervuren voor te schotelen. Over dat nieuwe kookprogramma kan hij voorlopig weinig delen, maar met deze takeaways licht hij alvast een tipje van de sluier van wat hem dezer dagen culinair opwindt. “Om in deze akelige tijden de horeca te steunen, kun je best zoveel takeaway halen als je portefeuille toelaat.”
 1. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas