Dieven braken op 8 november binnen in de bibliotheek van Overijse, waar ze 23 oude boeken van Justus Lipsius stalen.
Volledig scherm
Dieven braken op 8 november binnen in de bibliotheek van Overijse, waar ze 23 oude boeken van Justus Lipsius stalen. © Marc Baert

Ondanks tips nog geen spoor naar 23 gestolen werken van Justus Lipsius

OverijseEen week nadat de gemeente Overijse bekendmaakte dat dieven in de bibliotheek aan de haal waren gegaan met 23 boeken van humanist Justus Lipsius is er nog geen spoor naar de werken. Toch kwamen er al verschillende tips binnen.

 1. Agenten vrijgesproken voor buitensporig geweld tegen arrestant: “Niet duidelijk waar en wanneer slachtoffer verwondingen heeft opgelopen”
  PREMIUM
  Brussel

  Agenten vrijgespro­ken voor buitenspo­rig geweld tegen arrestant: “Niet duidelijk waar en wanneer slachtof­fer verwondin­gen heeft opgelopen”

  Drie agenten zijn vrijgesproken voor buitensporig geweld tegen een arrestant, dat 8 jaar geleden zou hebben plaatsgevonden. De man liep een schedelbreuk, een gebroken neus en gescheurde trommelvliezen op. Naar eigen zeggen werd hij het slachtoffer van brutaal politiegeweld. Eerder had het parket ook al de vrijspraak gevorderd. De rechter volgde dit nu: “De rechtbank kon niet met zekerheid vaststellen hoe en waar het slachtoffer zijn verwondingen had opgelopen”, klonk het in het vonnis.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel