In de zone van het centrum tot sporthal Den Heurk is een mondmasker vanaf maandag op weekdagen verplicht.
Volledig scherm
In de zone van het centrum tot sporthal Den Heurk is een mondmasker vanaf maandag op weekdagen verplicht. © rv

Mondmasker tussen 7 en 19 uur verplicht in omgeving secundaire scholen

OverijseOmdat het schepencollege van Overijse merkt dat er bij het begin en het einde van de schooldag nog veel mensen samentroepen in de omgeving van secundaire scholen, wordt nu maandag een mondmaskerplicht in twee zones ingevoerd. Tussen 7 en 19 uur zal iedereen vanaf 12 jaar een masker moeten dragen in die zones.

 1. Brusselse voetbalploeg komt in het geniep trainen op terrein ERC Hoeilaart: 11 spelers op de bon
  Hoeilaart

  Brusselse voetbal­ploeg komt in het geniep trainen op terrein ERC Hoeilaart: 11 spelers op de bon

  De politie heeft zaterdag elf spelers van een Brusselse voetbalploeg betrapt terwijl ze in het geniep aan het trainen waren op het voetbalveld van ERC Hoeilaart. Trainingen en wedstrijden voor volwassenen zijn namelijk verboden. De elf spelers kregen een boete van 250 euro. Daarnaast onderzoeken de politie en Natuur en Bos een grote bijeenkomst aan de Koninklijke Loge in het Zoniënwoud.
 2. Overspelig koppel veroordeeld tot 12 en 10 jaar cel voor poging gifmoord op echtgenoot: moeder van drie onmiddellijk aangehouden
  PREMIUM
  wilsele/leuven

  Overspelig koppel veroor­deeld tot 12 en 10 jaar cel voor poging gifmoord op echtgenoot: moeder van drie onmiddel­lijk aangehou­den

  Veerle Winnen (36) uit Leuven heeft twaalf jaar cel gekregen voor poging gifmoord op haar echtgenoot. De rechtbank achtte het bewezen dat de moeder van drie zaadjes van de gifplant Engelentrompet in de kippensoep van haar echtgenoot draaide. Haar Waalse minnaar Olivier Vanderborght (28) kreeg tien jaar cel voor de noodzakelijke hulp die hij bood als plantenexpert.
 3. Marc Noppen (CEO UZ Brussel) en Dirk Devroey (VUB) roepen op tot ‘Brusselse’ maatregelen in Vlaamse Rand: “Laten we geen fantasietjes gebruiken”
  PREMIUM
  Vlaamse Rand

  Marc Noppen (CEO UZ Brussel) en Dirk Devroey (VUB) roepen op tot ‘Brusselse’ maatrege­len in Vlaamse Rand: “Laten we geen fantasie­tjes gebruiken”

  Voor zowel Marc Noppen als Dirk Devroey is het zonneklaar: de Brusselse regering kwam gisteren rijkelijk te laat met haar forse set maatregelen. Tegelijkertijd juichen beide heren de aanscherpingen toe, en lijkt het hen niet meer dan logisch dat een dergelijk strikt regime ook in de Vlaamse Rand wordt opgelegd. Morgen komen de negentien burgemeesters van de Vlaamse Rand rond Brussel samen om zich te buigen over extra coronamaatregelen voor de Rand. “Er is geen muur tussen Brussel en de Rand die het virus tegenhoudt.”
 4. Paard dat 100 kilometer stapte voor complexe ingreep is overleden: “Ik heb Ease geopereerd alsof het mijn eigen kind was”
  PREMIUM
  Overijse

  Paard dat 100 kilometer stapte voor complexe ingreep is overleden: “Ik heb Ease geopereerd alsof het mijn eigen kind was”

  Het zesjarige paard Ease dat twee weken geleden in vijf dagen van Overijse naar Lummen stapte om er geopereerd te worden aan de nekwervels is dinsdagochtend overleden in de Limburgse paardenkliniek. De uiterst complexe operatie zelf was goed gelukt, maar na afloop vond het dier de kracht niet meer om recht te staan. “We hebben hard gezwoegd om Ease te redden, maar eigenlijk kwam alle hulp te laat.”
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië