Florian Van Eenoo photonews
Volledig scherm
© Florian Van Eenoo photonews

Grote kans dat hondentaks volgend jaar verdwijnt

De kans is bijzonder groot dat Overijsenaren de hondentaks, 7,4 euro per jaar per viervoeter, vanaf volgend jaar niet meer moeten betalen. De gemeenteraad keurde het voorstel van CD&V afgelopen dinsdag unaniem goed. Het schepencollege nam het op in het beleidsplan, zodat de belasting in 2020 hoogstwaarschijnlijk geschrapt wordt.

0 reacties

 1. Na jaar zonder Druivenfeesten kunnen Overijsenaren in augustus dag extra feesten: “Als beloning voor alle inspanningen”
  PREMIUM
  Overijse

  Na jaar zonder Druiven­fees­ten kunnen Overijsena­ren in augustus dag extra feesten: “Als beloning voor alle inspannin­gen”

  Vorig jaar moesten de Overijsenaren het door het coronavirus nog zonder Druivenfeesten doen, maar dat maakt het schepencollege dit jaar helemaal goed. De 70ste editie duurt namelijk geen zes, maar zeven dagen. Het programma is inmiddels bijna volledig klaar en dus kijkt de gemeente nu alleen nog in de richting van het Overlegcomité. “Maar de Druivenfeesten komen er 100 procent zeker”, klinkt het.
 2. Politie en burgemeester voor rechtbank gedaagd door SAP-Antikapitalisten
  Brussel

  Politie en burgemees­ter voor rechtbank gedaagd door SAP-Antikapita­lis­ten

  Voor de burgerlijke rechtbank in Brussel is de procedure van start gegaan die Alex Farkas, een woordvoerder van de radicaal-linkse partij SAP-Antikapitalisten (of ‘Gauche Anticapitaliste’, zoals de partij in het Frans aangeduid wordt), heeft aangespannen tegen de politie en de burgemeester van Brussel. Er werd een agenda overeengekomen voor het uitwisselen van conclusies. Begin 2022 zullen de pleitdata vastgelegd worden.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”