Frédéric Flamand schakelde maandag al een dakwerker in om een zeil over het beschadigde dak te leggen. Voorlopig slapen hij en zijn gezin wat verderop op hotel.
Volledig scherm
PREMIUM
Frédéric Flamand schakelde maandag al een dakwerker in om een zeil over het beschadigde dak te leggen. Voorlopig slapen hij en zijn gezin wat verderop op hotel. © Baert Marc

Gezin met vier kinderen op hotel nadat boom op woning belandt: “We hebben heel veel geluk gehad”

Een gezin met vier kinderen uit Maleizen bij Overijse moet de komende dagen noodgedwongen op hotel overnachten. Storm Ciara zorgde er zondagmiddag namelijk voor dat een dikke beuk op het dak van hun woning in de Boslaan belandde. De schade is groot, maar gewonden vielen er niet. “Een wonder, want vijf minuten voor de boom viel, was één van de kinderen nog in de zwaarst getroffen kamer piano aan het spelen”, klinkt het.

 1. Vijf jaar nadat aannemer hun tuin omwoelde en met noorderzon verdween, wachten Mia en Marc nog steeds op 26.000 euro schadevergoeding: “Maar o wee als wij eens een boete niet zouden betalen...”
  PREMIUM
  Vossem

  Vijf jaar nadat aannemer hun tuin omwoelde en met noorderzon verdween, wachten Mia en Marc nog steeds op 26.000 euro schadever­goe­ding: “Maar o wee als wij eens een boete niet zouden betalen...”

  Met een omgewoelde tuin en een financiële kater van 22.000 euro: zo liet een malafide tuinaannemer Mia Abbeloos en Marc Everaerts uit Vossem vijf jaar geleden achter. Het koppel trok naar de rechter, die de aannemer veroordeelde tot een schadevergoeding van 26.000 euro. Maar vandaag heeft het koppel nog geen eurocent van dat bedrag gezien. “De financiële kater was enorm, we hebben het nog steeds moeilijk.”
 2. Politie Rode legt voor de derde keer deze maand coronafeestje stil: dertig feestvierders slaan op de vlucht
  Sint-Genesius-Rode

  Politie Rode legt voor de derde keer deze maand corona­feest­je stil: dertig feestvier­ders slaan op de vlucht

  De politie van de zone Rode (Drogenbos/Sint-Genesius-Rode/Linkebeek) heeft vrijdagnacht voor de derde keer op evenveel weken tijd een lockdownfeestje stilgelegd. “Deze nacht kwam de politie tussen op een coronafeestje in Sint-Genesius-Rode”, laat het parket Halle-Vilvoorde weten. “Dertig personen namen de vlucht. Tien van hen konden worden gevat. Ze kregen allen een boete van 250 euro en de organisator van het feestje een boete van 750 euro.” De feiten speelden zich af in de Lijsterbessenlaan. Als de overtreders de boete niet betalen zullen ze zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank. Vorig weekend legde de politie ook al een feestje stil in de Kastanjeboomlaan. Telkens konden er feestvierders weglopen maar kon de politie wel enkele aanwezigen tegen houden. Het valt op dat de drie feestjes telkens in één van de villawijken plaatsvinden. Met Halloween legde de politie van de zone Rode ook al een feestje stil. Toen werden 76 mensen aangetroffen op een lockdownfeestje.
 1. Brusselse voetbalploeg komt in het geniep trainen op terrein ERC Hoeilaart: 11 spelers op de bon
  Hoeilaart

  Brusselse voetbal­ploeg komt in het geniep trainen op terrein ERC Hoeilaart: 11 spelers op de bon

  De politie heeft zaterdag elf spelers van een Brusselse voetbalploeg betrapt terwijl ze in het geniep aan het trainen waren op het voetbalveld van ERC Hoeilaart. Trainingen en wedstrijden voor volwassenen zijn namelijk verboden. De elf spelers kregen een boete van 250 euro. Daarnaast onderzoeken de politie en Natuur en Bos een grote bijeenkomst aan de Koninklijke Loge in het Zoniënwoud.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"