Het tankstation op de Terhulpensesteenweg in Maleizen werd overvallen, waarna de daders met hun vluchtauto crashten op de E411.
Volledig scherm
Het tankstation op de Terhulpensesteenweg in Maleizen werd overvallen, waarna de daders met hun vluchtauto crashten op de E411. © Baert Marc

Gewelddadige overvallers crashen met Jaguar na hold-up op tankstation, plegen carjacking en zijn nu spoorloos: buit slechts 700 euro

Het leek wel even een Amerikaanse misdaadfilm vrijdagochtend in Overijse. Vier mannen overvielen er een tankstation in Maleizen, knevelden de uitbater en een klant én sloegen een andere klant met een revolver op het hoofd. Vervolgens crashten ze met hun Jaguar op de E411, waarna ze een gewelddadige carjacking pleegden aan de Basic Fit in Jezus-Eik. En dat voor slechts... 700 euro. Van de daders ontbreekt elk spoor.

 1. Daling van aantal besmettingen in Overijse op donderdag 15 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Overijse op donderdag 15 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Overijse, op één dag 11 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 14. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 147. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Overijse op 577 te liggen. Omdat Overijse meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. “Waarom gebruikte Bende van Nijvel mij niet als menselijk schild?” Kroongetuige overval Overijse vermoedt dat dader jeugdvriend van hem was
  PREMIUM

  “Waarom gebruikte Bende van Nijvel mij niet als menselijk schild?” Kroongetui­ge overval Overijse vermoedt dat dader jeugd­vriend van hem was

  “Ik denk dat de Bende van Nijvel me gespaard heeft omdat één van de leden me plots herkende, we waren jeugdvrienden geweest.” 35 jaar nadat de Bende een overval pleegde op de Delhaize van Overijse, waarbij vijf mensen doodgeschoten werden, zoekt kroongetuige Mark Ghekiere (67) nog steeds naar de waarheid. “Voor ik sterf wil ik weten of mijn vermoeden correct is.”
 1. Marc Noppen (CEO UZ Brussel) en Dirk Devroey (VUB) roepen op tot ‘Brusselse’ maatregelen in Vlaamse Rand: “Laten we geen fantasietjes gebruiken”
  PREMIUM
  Vlaamse Rand

  Marc Noppen (CEO UZ Brussel) en Dirk Devroey (VUB) roepen op tot ‘Brusselse’ maatrege­len in Vlaamse Rand: “Laten we geen fantasie­tjes gebruiken”

  Voor zowel Marc Noppen als Dirk Devroey is het zonneklaar: de Brusselse regering kwam gisteren rijkelijk te laat met haar forse set maatregelen. Tegelijkertijd juichen beide heren de aanscherpingen toe, en lijkt het hen niet meer dan logisch dat een dergelijk strikt regime ook in de Vlaamse Rand wordt opgelegd. Morgen komen de negentien burgemeesters van de Vlaamse Rand rond Brussel samen om zich te buigen over extra coronamaatregelen voor de Rand. “Er is geen muur tussen Brussel en de Rand die het virus tegenhoudt.”