De Stationsstraat in Overijse wordt in 2023 heraangelegd.
Volledig scherm
De Stationsstraat in Overijse wordt in 2023 heraangelegd. © Marc Baert

CD&V vraagt om bij heraanleg Stationsstraat niet meteen voor kasseien te kiezen, gemeente zegt dat adviezen gevolgd moeten worden

OverijseNu na een juridische strijd van 12 jaar duidelijk is geworden dat een studiebureau fouten maakte bij de heraanleg van de Stationsstraat in Overijse, vraagt oppositiepartij CD&V de gemeente om bij de herstellingswerken niet automatisch voor kasseien te kiezen. “Ga op zoek naar een volwaardig alternatief”, klinkt het. Bevoegd schepen Sven Willekens zegt dat de gemeente rekening moet houden met (bindende) adviezen.

 1. Observatorium voor gevangeniswezen wil dat gedetineerden prioritair gevaccineerd worden: “Strenge maatregelen zijn bron van wanhoop”
  Sint-Gillis

  Observato­ri­um voor gevangenis­we­zen wil dat gedetineer­den prioritair gevacci­neerd worden: “Strenge maatrege­len zijn bron van wanhoop”

  Twee weken nadat het observatorium voor het gevangeniswezen (OIP) de alarmbellen luidde om de aanpak van de coronacrisis in de gevangenis aan te klagen, heeft het opnieuw zijn bezorgdheid geuit. Recent werd de afschaffing van uitgangsvergunningen en penitentiaire verloven immers verlengd. Het OIP pleit er nu onder meer voor dat de gevangenen prioritair zouden worden gevaccineerd.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen