Schepen Leo Van den Wijngaert en burgemeester Inge Lenseclaes zien dat de werken aan de speeltuin Meiveld goed opschieten.
Volledig scherm
Schepen Leo Van den Wijngaert en burgemeester Inge Lenseclaes zien dat de werken aan de speeltuin Meiveld goed opschieten. © Marc Baert

Bouw nieuwe speeltuin Meiveld op schema

OverijseIn Overijse zitten de werken voor de vervanging van de verouderde speeltuin achter cultuurcentrum Den Blank op schema. De gemeente verwacht dat kinderen zich er tegen het begin van de zomervakantie kunnen uitleven.

 1. Observatorium voor gevangeniswezen wil dat gedetineerden prioritair gevaccineerd worden: “Strenge maatregelen zijn bron van wanhoop”
  Sint-Gillis

  Observato­ri­um voor gevangenis­we­zen wil dat gedetineer­den prioritair gevacci­neerd worden: “Strenge maatrege­len zijn bron van wanhoop”

  Twee weken nadat het observatorium voor het gevangeniswezen (OIP) de alarmbellen luidde om de aanpak van de coronacrisis in de gevangenis aan te klagen, heeft het opnieuw zijn bezorgdheid geuit. Recent werd de afschaffing van uitgangsvergunningen en penitentiaire verloven immers verlengd. Het OIP pleit er nu onder meer voor dat de gevangenen prioritair zouden worden gevaccineerd.
 1. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"

 2. Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren
  Play

  Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren