De Delhaize in Overijse. De fiets is die van de toen veertienjarige Stefaan. Naast de wagen ligt het lichaam van Leon Finné.
Volledig scherm
De Delhaize in Overijse. De fiets is die van de toen veertienjarige Stefaan. Naast de wagen ligt het lichaam van Leon Finné. © Foto BELGA

Bende van Nijvel nog niet vergeten

OVERIJSEVrijdagavond 27 september 1985. De bende van Nijvel slaat toe in en rond de Delhaize van Overijse. Nu, bijna dertig jaar later, laaien de emoties opnieuw hoog op. Gisteren werd een 70-jarig bendelid alsnog opgepakt.

 1. Observatorium voor gevangeniswezen wil dat gedetineerden prioritair gevaccineerd worden: “Strenge maatregelen zijn bron van wanhoop”
  Sint-Gillis

  Observato­ri­um voor gevangenis­we­zen wil dat gedetineer­den prioritair gevacci­neerd worden: “Strenge maatrege­len zijn bron van wanhoop”

  Twee weken nadat het observatorium voor het gevangeniswezen (OIP) de alarmbellen luidde om de aanpak van de coronacrisis in de gevangenis aan te klagen, heeft het opnieuw zijn bezorgdheid geuit. Recent werd de afschaffing van uitgangsvergunningen en penitentiaire verloven immers verlengd. Het OIP pleit er nu onder meer voor dat de gevangenen prioritair zouden worden gevaccineerd.
 2. Moeten bewoners Ofelia op zoek naar ander rusthuis? Sluiting woonzorgcentrum dreigt na aanhoudende problemen
  PREMIUM
  Overijse

  Moeten bewoners Ofelia op zoek naar ander rusthuis? Sluiting woonzorg­cen­trum dreigt na aanhouden­de problemen

  Woonzorgcentrum Ofelia in Overijse moet mogelijk de deuren sluiten. Het Agentschap Zorg en Gezondheid diende immers een ‘voornemen tot intrekking van de erkenning’ in. Een onafhankelijke adviescommissie zal zich over dat voorstel buigen. Het woonzorgcentrum ligt al jaren onder vuur omdat aanslepende problemen er maar niet opgelost geraken. Maar wat gebeurt er met de bewoners als Ofelia dicht moet?
 1. Viervoudige waterhoos zorgt voor een spektakel
  Play

  Viervoudi­ge waterhoos zorgt voor een spektakel

 2. Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?
  Play

  Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?