Het Begijntjesbad in Overijse blijft nog tot 3 januari dicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Begijntjesbad in Overijse blijft nog tot 3 januari dicht. © Dieter Nijs

Begijntjesbad zet deur weer wat verder open: ook baantjes trekken kan weer

OverijseDe zwemclub en de scholen konden het Begijntjesbad in Overijse al ‘inzwemmen’. Vanaf 1 februari kunnen de baantjeszwemmers er ook hun weer ophalen. Vanaf maandag kan je immers een tijdsslot reserveren en opnieuw een duik nemen in het Begijntjesbad. Het kinderbad en de wildwaterbaan blijven wel nog dicht.

 1. Yan De Maeyer (Tempo Overijse) over actieplan tegen racisme en discriminatie: “Sommige mensen verschieten echt als ze mijn naam horen”
  VOETBAL DERDE NATIONALE A

  Yan De Maeyer (Tempo Overijse) over actieplan tegen racisme en discrimina­tie: “Sommige mensen verschie­ten echt als ze mijn naam horen”

  Het nieuwe actieplan van de KBVB, Voetbal Vlaanderen en ACFF om racisme en discriminatie hard aan te pakken is klaar. Er komt onder meer een inclusiemanager, een nieuwe Diversity Board, een Nationale Kamer voor Discriminatie en Racisme en het melden van racisme en discriminatie moet een pak toegankelijker worden. Yan De Maeyer, speler van derdenationaler Tempo Overijse, vindt het een heel goed initiatief.
 2. Weduwe Sharia4Belgium-oprichter krijgt 5 jaar cel
  Brussel

  Weduwe Sharia4Belgium-oprichter krijgt 5 jaar cel

  Faiza H., de weduwe van Feisal Yamoun, een van de mede-oprichters van Sharia4Belgium, is veroordeeld tot 5 jaar cel. De vrouw was in april 2013 haar echtgenoot achterna gereisd naar Syrië en had zich daar net als hem aangesloten bij terreurgroep Majlis Shura Al Mujahidin. Na diens overlijden was ze hertrouwd met een andere Syrië-strijder, die zich aansloot bij Jabhat Al Nusra en samen met hem zou ze zich momenteel in noord-west-Syrië bevinden.
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis