Mark Ghekiere was dinsdagavond betrokken bij een zwaar verkeersongeval.
Volledig scherm
PREMIUM
Mark Ghekiere was dinsdagavond betrokken bij een zwaar verkeersongeval. © Marc Baert

Aangereden motorrijder blijkt kroongetuige te zijn in zaak Bende van Nijvel

OverijseEnkele dagen geleden raakte een bestuurder van een motorfiets zwaargewond bij een frontale aanrijding door een wagen in de Bollenstraat in Terlanen (Overijse). De bestuurder van de motorfiets blijkt Mark Ghekiere (67) te zijn, een kroongetuige in het dossier van de Bende van Nijvel. Hij verkeerde in levensgevaar en werd naar het ziekenhuis gebracht. Een jaar geleden vertelde hij nog in onze krant dat hij vermoedde dat een van de overvallers van de Delhaize in Overijse een jeugdvriend van hem was.

 1. Een bijl, een riotgun en carnavalsmaskers, meer had Bende van Nijvel niet nodig voor generale repetitie in Delhaize van Beersel: “Wat ze daar deden, ging om pure arrogantie”
  PREMIUM

  Een bijl, een riotgun en carnavals­mas­kers, meer had Bende van Nijvel niet nodig voor generale repetitie in Delhaize van Beersel: “Wat ze daar deden, ging om pure arrogantie”

  De waas van mysteries rond de Bende van Nijvel houdt speurders, families van de slachtoffers en de rest van Vlaanderen na 35 jaar nog steeds in de greep. Het Laatste Nieuws gaat deze zomer op pad door het Pajottenland in het spoor van de Bende. Net als vorige week speelt deze zwarte bladzijde zich af in Beersel. De Bende bevestigt in het Delhaize-warenhuis hoe meedogenloos ze zijn. Het lijkt een generale repetitie voor Eigenbrakel, Overijse en Aalst. Er vallen één dode, verschillende gewonden en tal van aanwezigen raken getraumatiseerd. Nu nog durven sommigen niet te praten. “Hun gedrag wees op pure arrogantie naar de speurders toe”, zegt kenner Guy Bouten. “‘Zoek het het maar uit’, moeten ze gedacht hebben.”
 1. “Gekneveld aan bed, zes kogels door hoofd... Er is maar één uitleg: José moet hen gekend hebben.” Bende van Nijvel folterde nachtwaker tot de dood aan Kasteel van Beersel
  PREMIUM

  “Gekneveld aan bed, zes kogels door hoofd... Er is maar één uitleg: José moet hen gekend hebben.” Bende van Nijvel folterde nachtwaker tot de dood aan Kasteel van Beersel

  De waas van mysteries rond de Bende van Nijvel houdt speurders, families van de slachtoffers en de rest van Vlaanderen na 35 jaar nog steeds in de greep. Het Laatste Nieuws gaat deze zomer op pad door het Pajottenland in het spoor van de Bende. Vandaag trekken we naar Beersel, waar drie dagen voor Kerstmis in 1982 conciërge José Vanden Eynde (70) van restaurant L’Auberge du Chevalier gruwelijk gefolterd en vermoord wordt. Zijn moordenaars serveren zichzelf nadien een feestmaal in het restaurant. Wat had de Bende te zoeken in de schaduw van het Kasteel van Beersel?
 2. Ondanks dat coronamaatregelen paar keer veranderden, was Winterhallen succes: ruim 7.000 bezoekers voor eerste editie
  Overijse

  Ondanks dat coronamaat­re­ge­len paar keer verander­den, was Winterhal­len succes: ruim 7.000 bezoekers voor eerste editie

  In de Markthal in Overijse valt zondagavond om 23 uur het doek over de eerste editie van de Winterhallen. Een succes, noemt de organisatie het. Hoewel er de voorbije weken meermaals geschakeld moest worden door de aangepaste coronamaatregelen, daagden er toch ruim 7.000 mensen op. De organisatie bekijkt de komende weken of er nog een tweede editie komt.