Met gestrekte benen, de armen tegen het lichaam gedrukt en het hoofd naar beneden duikt Luc Maisin uit het vliegtuig.
Volledig scherm
Met gestrekte benen, de armen tegen het lichaam gedrukt en het hoofd naar beneden duikt Luc Maisin uit het vliegtuig. © rv

63-jarige Overijsenaar verbreekt wereldrecord speed-skydiven: waaghals haalt 506,35 kilometer per uur

De 63-jarige Luc Maisin uit het Vlaams-Brabantse Overijse heeft zaterdag in Nederland drie achtereenvolgende wereldrecords verbroken op een internationale wedstrijd speed-skydiven, waarbij deelnemers op vier kilometer hoogte uit een vliegtuig springen en een vrije val maken. Zaterdag behaalde de Overijsenaar een topsnelheid van 506,35 kilometer per uur, de hoogst gemeten snelheid ooit. Vorig jaar behaalde hij ook al het Belgisch record.

 1. Paard dat 100 kilometer stapte voor complexe ingreep is overleden: “Ik heb Ease geopereerd alsof het mijn eigen kind was”
  PREMIUM
  Overijse

  Paard dat 100 kilometer stapte voor complexe ingreep is overleden: “Ik heb Ease geopereerd alsof het mijn eigen kind was”

  Het zesjarige paard Ease dat twee weken geleden in vijf dagen van Overijse naar Lummen stapte om er geopereerd te worden aan de nekwervels is dinsdagochtend overleden in de Limburgse paardenkliniek. De uiterst complexe operatie zelf was goed gelukt, maar na afloop vond het dier de kracht niet meer om recht te staan. “We hebben hard gezwoegd om Ease te redden, maar eigenlijk kwam alle hulp te laat.”
 2. Coronacijfers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatregelen: “Zinloos met oog op strengere federale richtlijnen”

  Coronacij­fers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatrege­len: “Zinloos met oog op strengere federale richtlij­nen”

  Er komen voorlopig geen provinciale coronamaatregelen in Vlaams-Brabant, hoewel het aantal besmettingen in enkele gemeenten rond Brussel ronduit zorgwekkend stijgt. Zo staat Machelen al enkele dagen in de nationale top 10. Voorlopig dus geen nieuwe maatregelen, maar de politie gaat wel strenger controleren, onder andere in sportkantines.
 1. De coronacijfers in Overijse van dinsdag 6 oktober

  De coronacij­fers in Overijse van dinsdag 6 oktober

  In Overijse zijn er op één dag 6 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 77 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Overijse komt dat getal nu op 302 te liggen. Overijse heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Daling van aantal besmettingen in Overijse op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Overijse op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Overijse, op één dag 14 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 34. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 237. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Overijse komt dat getal nu op 930 te liggen. Overijse heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.