1. Taalgrenskafka verleden tijd: bestuurders die uit Waalse straten komen, moeten nu ook voorrang verlenen op Hoeilaartsesteenweg
  Overijse

  Taal­grenskaf­ka verleden tijd: bestuur­ders die uit Waalse straten komen, moeten nu ook voorrang verlenen op Hoeilaart­se­steen­weg

  De bizarre verkeerssituatie op de Hoeilaartsesteenweg in Overijse is weggewerkt. Na werken aan de steenweg hadden bestuurders die uit de drie Waalse zijstraten kwamen er immers nog steeds voorrang, terwijl dat voor de automobilisten die uit de Vlaamse straten kwamen niet langer het geval was. Het misverstand tussen de Vlaamse gemeente Overijse en de Waalse buur Terhulpen is na drie weken opgelost.
 2. Protestactie tegen nieuwe tram Neder-over-Heembeek: “Lijkt wel spelletje om inwoners te dwarsbomen”
  PREMIUM
  Neder-Over-Heembeek

  Protestac­tie tegen nieuwe tram Ne­der-over-Heem­beek: “Lijkt wel spelletje om inwoners te dwarsbomen”

  Bewoners van Neder-over-Heembeek protesteerden zaterdag tegen een nieuwe tramlijn in hun buurt. Ze willen niet dat de nieuwe lijn door de smalle straatjes in de wijk rijdt. Dat zou te veel parkeerplaatsen kosten en slecht zijn voor ondernemers, zo vrezen de actievoerders. “Het is gekkenwerk om zo’n zwaar voertuig door straatjes met crèches en peutertuinen te laten rijden.”
 3. Want mama verdient het allerbeste: met deze 10 lokale tips zit je goed!
  PREMIUM
  Wemmel, asse, pepingen, Roosdaal, Vilvoorde, Overijse, Grimbergen, steenokkerzeel, zaventem, Dilbeek, halle

  Want mama verdient het allerbeste: met deze 10 lokale tips zit je goed!

  Op zondag 9 mei vieren we Moederdag. Zeker in coronatijden is het belangrijk om je mama eens goed in de watten te leggen. Heel wat lokale handelaars leveren hun producten aan huis en kunnen een duwtje in de rug goed gebruiken. Wij lijsten voor jou de 10 leukste lokale cadeautips op. Zo kan je jouw moeder in de bloemetjes zetten, haar een rustmoment gunnen of van lekkers voorzien! Voor elke mama wat wils.
 1. Sterke Christophe De Keyser pakt brons in Europacup Portugal: “Dit is onverhoopt, maar enorme opsteker”
  triatlon

  Sterke Christophe De Keyser pakt brons in Europacup Portugal: “Dit is onverhoopt, maar enorme opsteker”

  Nadat hij de voorbije weken zijn goede vorm al enkele keren liet zien, heeft de zware trainingsarbeid van Christophe De Keyser zijn vruchten afgeworpen. De Overijsenaar pakt in de Europacup in het Portugese Combrai een knappe derde plaats tussen een sterk deelnemersveld. In de einduitslag moest hij enkel twee Portugezen voor zich dulden. Het brons is een enorme opsteker voor De Keyser die zich sinds dit seizoen eigenlijk vooral toelegt op het langere werk.
 1. Mini-Hazard, -De Bruyne en co steken nu al EK-beker in de lucht: kleuters ’t Prieeltje krijgen bezoek van bekende Rode Duivels-fan
  Overijse

  Mi­ni-Ha­zard, -De Bruyne en co steken nu al EK-beker in de lucht: kleuters ’t Prieeltje krijgen bezoek van bekende Rode Dui­vels-fan

  Aan de vooravond van de eerste wedstrijd van onze Rode Duivels op het EK hebben de kleuters van kleuterschool ’t Prieeltje in Overijse hun eigen EK-titel al gevierd. Een beker, confetti, een banner én met oBelgix zelfs één van de grootste Rode Duivelsfans: alles was aanwezig om de titel te vieren. “En nu hopen dat onze voetbalgoden hetzelfde doen”, klinkt het.
 1. Speelpleinmonitoren ontpoppen zich tot festivalorganisatoren: twaalf vrienden zetten schouders onder eerste Nektar Festival
  Overijse

  Speelplein­mo­ni­to­ren ontpoppen zich tot festivalor­ga­ni­sa­to­ren: twaalf vrienden zetten schouders onder eerste Nektar Festival

  Nadat enkele jaren geleden de stekker uit zowel het Meivuur als uit Yes2Day getrokken werd, moeten de Overijsenaren het al een tijdje zonder festival doen. Maar daar komt nu verandering in, want op zaterdag 4 september organiseren twaalf speelpleinanimatoren de eerste editie van het Nektar Festival op Kamp Kwadraat. “We willen de jongeren, die nu al ruim een jaar binnen zitten, een extra uitlaatklep geven”, klinkt het.
 1. Groepje leerlingen SMO protesteert tegen verbod op crop tops en spaghettibandjes: “Dit is toch niet afleidend of ongepast?”
  PREMIUM
  Overijse

  Groepje leerlingen SMO protes­teert tegen verbod op crop tops en spaghetti­band­jes: “Dit is toch niet afleidend of ongepast?”

  In het Sint-Martinuscollege in Overijse hebben enkele leerlingen donderdag geprotesteerd tegen het verbod op crop tops, bloesjes met spaghettibandjes en ‘marcellekes’ binnen de schoolmuren. Ze kwamen met opzet in de verboden kledij naar school en startten een petitie. “Ach, dit maakt deel uit van de puberteit”, zegt de directeur over het protest, al hoopt hij dat de leerlingen met hem in gesprek gaan in plaats van een petitie te starten.
 2. Dossier naar beweerd politiegeweld geseponeerd: “Men probeert het in doofpot te steken”
  Brussel

  Dossier naar beweerd politiege­weld gesepo­neerd: “Men probeert het in doofpot te steken”

  Een opsporingsonderzoek naar beweerd politiegeweld dat zou hebben plaatsgevonden in de marge van de BLM-betoging, in juni 2020, is door het Brusselse parket zonder gevolg geklasseerd. Dat meldt de RTBF en het nieuws wordt bevestigd door het parket en de advocaat van het beweerde slachtoffer. Die advocaat heeft al aangekondigd dat zijn cliënt zich burgerlijke partij zal stellen zodat er een gerechtelijk onderzoek wordt geopend.