De twintiger gaf voor de strafrechtbank toe dat de feiten nooit hadden mogen gebeuren.
Volledig scherm
PREMIUM
De twintiger gaf voor de strafrechtbank toe dat de feiten nooit hadden mogen gebeuren. © Mine Dalemans

“Ze spraken nog over seks in de bosjes, tot de stemming plots omsloeg": man (30) probeert ex te wurgen tijdens wandeling

OudsbergenEen 30-jarige man riskeert een celstraf van zes jaar, omdat hij heeft geprobeerd om zijn ex te wurgen tijdens een wandeling in Oudsbergen. D.A. trok haar de bosjes in, scheurde haar T-shirt stuk en kneep met beide handen haar hals secondenlang dicht. Een voorbijganger hoorde een hulpkreet van de vrouw en schoot net op tijd te hulp. “Ik wilde alleen dat ze zou zwijgen en dat ze naar me zou luisteren”, stelde de dertiger in de rechtbank.

 1. Geen sneltram, wél trambus op Spartacuslijn Hasselt-Maastricht: “Na 20 jaar eindelijk vooruitgang in dit dossier”
  PREMIUM
  Limburg

  Geen sneltram, wél trambus op Spartacus­lijn Has­selt-Maastricht: “Na 20 jaar eindelijk vooruit­gang in dit dossier”

  De Vlaamse regering gaat akkoord met de keuze voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) via een elektrische trambus voor Spartacus Lijn 1 Hasselt – Maastricht. Het verhaal van een tram op tramsporen is daarmee definitief van tafel geveegd. “Dat zou een stap terug in de tijd zijn", zegt minister Lydia Peeters (Open Vld), die op termijn vooral naar hypermoderne vervoersmogelijkheden kijkt.
 2. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.