De wolvenwelpen blijken met 9 te zijn. En de roedel is opnieuw actief in Limburg.
Volledig scherm
De wolvenwelpen blijken met 9 te zijn. En de roedel is opnieuw actief in Limburg. © Facebook

Wolven slaan opnieuw toe, kenner Jan Loos voorspelt ‘hete nazomer’: “Ze weten perféct waar onbeschermde prooien zitten”

OudsbergenDe wolven zijn opnieuw actief. Nadat ze zich een tijd lang gedeisd hielden, kreeg een schapenhouder uit Meeuwen donderdagochtend het bezoek van een van de wolven die drie van zijn schapen doodde. Wolvenkenner Jan Loos is niet verbaasd en verwacht dat er de komende weken nog meer onbeschermde dieren gevaar lopen. “Wie denkt dat zijn dieren geen risico lopen, zal vroeg of laat de wolven op bezoek krijgen.”

 1. Al drie Limburgse rusthuizen op ‘zwarte lijst’: “Onderzoek loopt naar vrouw die van trap viel”
  Limburg

  Al drie Limburgse rusthuizen op ‘zwarte lijst’: “Onderzoek loopt naar vrouw die van trap viel”

  Woonzorgcentra Het Dorp in Helchteren en Sint-Lambertus’ Buren in Halen staan op de lijst van rusthuizen die onder verhoogd toezicht staan. WZC De Kleine Kasteeltjes in Tongeren staat al langer op de lijst. Vooral voor Het Dorp zijn de verslagen zeer kritisch. Minister Crevits haalde het rusthuis in Helchteren zelfs aan in het parlement In juli viel daar nog een vrouw van de trap, en werden de nodige instanties niet verwittigd.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Grote expo over carnaval opent zondag in cultureel centrum: “Tonen alle prinsen die Maasmechelen ooit had”
  Maasmechelen

  Grote expo over carnaval opent zondag in cultureel centrum: “Tonen alle prinsen die Maasmeche­len ooit had”

  De cultuur- en erfgoeddienst van Maasmechelen organiseert in samenwerking met het Cultureel Centrum een unieke expo over het fenomeen carnaval. Tentoonstellingsmaker Marc Milissen maakte er een heuse ‘stoet’ van die eindigt met een karamellenregen uitgegooid door alle carnavalsprinsen die ooit in Maasmechelen ‘regeerden’. “Expo ‘Alaaf’ dompelt je onder in de gekte van het Maasmechelse carnavalsleven", klinkt het bij de gemeente.