Wolf eet nu ook shetlandpony’s en is steeds minder welkom

In Meeuwen, deelgemeente van Oudsbergen, zijn zondagnacht twee shetlandpony’s doodgebeten door een wolf, zo meldt Welkom Wolf. “Voor zover ik weet, is het de eerste aanval op paarden. We wisten dat dit ging gebeuren”, zegt Jan Loos van Welkom Wolf. “Ook kwetsbare paarden en runderen moeten beschermd worden.” Ondertussen groeit de kritiek op de aanwezigheid van de wolven in Limburg.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Biostatisticus Geert Molenberghs plaatst situatie in Oudsbergen in perspectief: “Incidentie ligt elders nog veel hoger, men kan er een voorbeeld nemen aan de voorzichtigheid”
  Oudsbergen

  Biostatis­ti­cus Geert Molen­berghs plaatst situatie in Oudsbergen in perspec­tief: “Incidentie ligt elders nog veel hoger, men kan er een voorbeeld nemen aan de voorzich­tig­heid”

  In Oudsbergen wordt vanaf vandaag gevraagd om de sociale contacten te beperken en opnieuw zoveel mogelijk het mondmasker te dragen. Dat kwam er nadat er ruim 100 positieve gevallen waren op twee weken tijd. Biostatisticus Geert Molenberghs geeft een pluim voor de snelle reactie van het gemeentebestuur, maar plaatst de situatie ook in perspectief: “De cijfers stijgen overal, zelfs in Limburg ligt de incidentie elders hoger.”
 1. Genk Ladies gaat kopje-onder bij OHL: “Niet opgeven en blijven ons best doen”
  vrouwenvoetbal super league

  Genk Ladies gaat kop­je-on­der bij OHL: “Niet opgeven en blijven ons best doen”

  Na verschillende prima wedstrijden tegen toppers als Anderlecht, Brugge en Gent, kon KRC Genk Ladies niet bevestigen tegen OHL. Na een kwartier keken de Genkies tegen een 2-0 achterstand aan, een kloof die ze niet meer konden overbruggen. De Genkies leken dit seizoen serieuze stappen voorwaarts te zetten, maar het lijkt nu alsof dat laatste stapje alsmaar moeilijke te nemen is. De competitie ligt nu tot begin november stil, benieuwd of het team een tweede adem vindt om snel verder te groeien.
 2. Nieuwe meester-stoker Steven (43) stoomt zich klaar voor Hasseltse Jeneverfeesten: “Eerste keer gevierd op m’n elfde, maar nu éxtra spannend”
  PREMIUM
  Hasselt

  Nieuwe mees­ter-sto­ker Steven (43) stoomt zich klaar voor Hasseltse Jenever­fees­ten: “Eerste keer gevierd op m’n elfde, maar nu éxtra spannend”

  Steven Reekmans (43) is als Hasselaar én nieuwe meester-stoker van het Jenevermuseum helemaal klaar om de traditionele Jeneverfeesten dit weekend in te gaan. Zo verwacht hij samen met de stad méér dan 100.000 bezoekers, die na twee jaar uitstel eindelijk weer van de Hasseltse jenever én de gloednieuwe huisjenever van Reekmans mogen proeven. “Die moet de burgemeester zaterdag nog goedkeuren, maar met volle vertrouwen staat er alvast 60 verse liter klaar”, lacht de stoker.
 3. Van bier en ham tot roomijs en jam: Van deze lokale producten kan je genieten tijdens de Open Producenten Dag in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Van bier en ham tot roomijs en jam: Van deze lokale producten kan je genieten tijdens de Open Producen­ten Dag in Limburg

  Als Vlaming gaan we sinds de coronacrisis steeds meer op zoek naar gezonde én lokale voeding. Dat is goed nieuws want lokale producten kopen, heeft alleen maar voordelen. Zo steun je de lokale economie en draag je een steentje bij in de strijd tegen klimaatverandering. In het weekend van 23 en 24 oktober zetten verschillende Vlaamse producenten hun deuren open. Zij willen iedereen de kans geven om lokale producten te leren kennen. Ontdek de producenten die deelnemen in provincie Limburg.